Medi ambient

Gestió natural que supera fronteres, al Ripollès

El parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser disposarà de l'experiència del Parc Natural Regional del Pirineu Català

Es crea abans de final de legislatura

El nou parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser serà transfronterer, segona ha remarcat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en el marc de la reunió que ha mantingut amb alcaldes del Ripollès i representants del Parc Natural Regional del Pirineu Català, entre la Cerdanya, el Capcir i el Conflent. El parc nord-català està situat al Llenguadoc-Rosselló i és contigu als límits del parc en tramitació. “Tots estem convençuts que hem de projectar els dos parcs al món i que, en aquest sentit, la marca Pirineus se'n pot beneficiar moltíssim”, ha indicat Vila. Per això, les administracions responsables han pactat compartir representants en els òrgans de govern dels parcs respectius. D'aquesta manera, el de les capçaleres del Ter i del Freser s'aprovarà abans del final d'aquesta legislatura, segons ha avançat el conseller, i tindrà el valor afegit de disposar dels deu anys d'experiència de la banda que està sota administració francesa.

El parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser inclourà dues estacions de muntanya, Núria i Vallter 2000. L'entorn d'excel·lència ambiental que comportarà el nou parc serà un impuls per a aquestes estacions i per a l'economia verda a través de les iniciatives empresarials existents i també de les futures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia