Medi ambient

Oposició veïnal contra un parc d'aventura al Bosquet de Puigcerdà

La nova associació de veïns del Mas Amoretes alerta que és l'únic bosc urbà de la vila

L'alcalde diu que es tindrà tothom en compte per decidir si es fa

Una cinquantena de veïns del sector del Mas Amoretes de Puigcerdà s'han constituït en associació per evitar que l'Ajuntament doni permís a una empresa privada perquè posi en marxa una activitat d'esports d'aventura a la zona coneguda com el Bosquet. Els veïns mantenen que és l'única zona de bosc que queda al municipi de Puigcerdà i es temen que aquesta activitat la pugui deteriorar i que, a més, afecti la qualitat de vida dels veïns. Els portaveus d'aquesta plataforma remarquen que, a part de tot això, si es du a terme aquesta activitat al Bosquet, s'hi haurà de fer alguna construcció i es tancarà parcialment. Els veïns estan preparant mobilitzacions i actes de protesta en defensa d'aquest espai públic i natural.

L'alcalde, Albert Pinyeira, ha remarcat que l'Ajuntament de Puigcerdà encara no ha donat cap permís per al parc d'aventura que es vol fer al Bosquet. Segons ell, és un projecte que fa més d'un any que els seus promotors van fer arribar a l'Ajuntament i pel qual es van demanar els permisos pertinents a totes les administracions competents, que van informar favorablement. Això no obstant, Pinyeira ha indicat que el tenen sobre la taula en estudi i que no prendran cap decisió sense parlar-ne amb totes les parts afectades. L'alcalde hi afegeix, a més, que podria ser una bona oportunitat per revitalitzar un espai ara totalment infrautilitzat.

LA XIFRA

1
any
i escaig fa que l'Ajuntament de Puigcerdà té el projecte de parc d'aventura sobre la taula.

LA FRASE

No estem parlant de Port Aventura, sinó d'un petit espai amb tirolines i d'un circuit d'aventura
Albert Pinyeira
alcalde de puigcerdà

Obres de millora reivindicades pels veïns

L'alcalde de Puigcerdà ha informat que l'Ajuntament ha posat a licitació les obres de millora en diversos espais del barri del Mas Amoretes, atenent així les peticions que li van fer arribar els veïns d'aquesta zona de la vila. Ara ja s'estan executant els treballs que preveuen, entre altres coses, la millora d'itineraris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia