Medi ambient

Denuncien l'ús irregular d'herbicides a Barcelona

El comitè d'empresa de Parcs i Jardins ha denunciat que l'Ajuntament de Barcelona aplica productes fitosanitaris –herbicides, insecticides i fungicides– als espais verds i l'arbrat, i que incompleix l'obligació d'avisar amb antelació els ciutadans perquè puguin adoptar precaucions, com ara tancar les finestres. Segons els treballadors, la normativa fixa que s'han de col·locar panells informatius a la zona afectada vuit dies abans de fer el tractament, que a Barcelona es fa durant la nit.

El comitè, que manté que als jardiners tampoc se'ls avisa, va denunciar la situació al Departament d'Agricultura al setembre. “Són productes químics molt forts que poden afectar el medi ambient i la salut humana”, va dir ahir el delegat de prevenció de CCOO, Daniel Agràs, en una roda de premsa a la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. Durant l'acte, pensant en les municipals, es va demanar que Barcelona es declari lliure de glifosat, un herbicida autoritzat que l'OMS ha catalogat com a “probablement carcinogen”.

L'Ajuntament assegura que compleix la legislació i que senyalitza, amb tanques d'abalisament i rètols informatius. Pel que fa al glifosat, manté que l'herbicida que utilitza té “la toxicitat més baixa del mercat” i no afecta la salut dels usuaris de parcs i jardins. Tot i així, està provant sistemes alternatius per retirar les males herbes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.