Medi ambient

Manlleu no ha tornat a superar els alts nivells de benzopirè

Manlleu, a Osona, no va tornar a superar en tot el 2014 el límit de benzopirè fixat per la legislació i considerat preocupant per a la salut pública. Així s'explicita en el Balanç de la qualitat de l'aire a Catalunya 2014, que la direcció general de Qualitat Ambiental ha fet arribar a l'Ajuntament de Manlleu. Aquesta població era, junt amb Bellver de Cerdanya, el lloc on el 2013 s'havia superat per primera vegada en la història de tot l'Estat el llindar de risc pel que fa al benzopirè, un perillós cancerigen. Aquesta dada, que va ser ocultada per la Generalitat durant diversos mesos, va obligar el consistori a reaccionar ràpidament.

S'apuntava a una possible mala combustió de fustes d'origen industrial que s'utilitzaven erròniament en calderes de biomassa, extrem que fins ara no ha estat ni confirmat ni desmentit. Sigui com sigui, el valor anual de benzopirè durant el 2014 va ser de 0,83 ng/m³, inferior al límit fixat d'1 ng/m³. L'any 2013 es va arribar a 1,83 ng/m³.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia