Medi ambient

Acció Ecologista ha estat declarada entitat d'utilitat pública

El Govern central, mitjançant el Ministeri de l'Interior, va reconéixer a Acció Ecologista-Agró la tasca realitzada i li concedeix aquesta distinció

El Ministeri de l'Interior ha declarat Acció Ecologista-Agró com a entitat d'utilitat pública. Esta declaració, que pot ser demanada per entitats associatives sense ànim de lucre, exigix la concurrència de determinats requisits, entre els quals hi ha que els fins estatutaris de l'organització promoguen l'interés general, que l'activitat de l'associació no beneficie exclusivament els associats, que els membres dels òrgans de representació que perceben retribucions no ho facen a càrrec de fons públics, que l'entitat compte amb els mitjans adequats i l'organització idònia per al compliment dels fins i que es trobe constituïda, inscrita i en funcionament durant els dos anys anteriors a la sol·licitud.

La declaració com a entitat d'utilitat pública obri noves portes com associació i comporta una sèrie d'avantatges. Sens dubte, un dels més importants és la possibilitat d'accés a la justícia gratuïta, que els permetrà defensar amb major eficàcia la natura.

A més a més, entre altres qüestions, les sòcies i socis d'AE-Agró podran deduir-se en l'IRPF les quotes pagades a l'organització a partir de la pròxima declaració de la renda de 2016.

Ara bé, ser entitat d'utilitat pública també imposa noves obligacions fiscals i administratives, com per exemple rendir comptes davant el Registre d'Associacions de la Comunitat Valenciana o la gestió informatitzada del fitxer de sòcies i socis. Però, els components d'aquesta organització mediambientalista està persuadida que “treballant pam a pam podrem assumir estos nous reptes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia