Infraestructures i serveis

síndic

trànsit

El síndic obre una actuació d'ofici per la inseguretat viària a la carretera N-340

Ribó reclama a l'administració que actuï per reduir l'índex d'accidentalitat i resoldre el dèficit de mobilitat

El moviment veïnal fa el tall número 118

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per estudiar els problemes de mobilitat i accidentalitat a la carretera N-340. Concretament, Ribó ha reclamat informació al Ministeri de Foment, al Defensor del Poble, als departaments de Territori i Interior i als ajuntaments afectats, amb l'objectiu d'instar les administracions competents a adoptar mesures per garantir la seguretat de les persones i els béns en el trànsit viari.

A partir de les queixes rebudes, el síndic ha constatat el malestar que genera entre els afectats l'estat de la carretera. Unes queixes que posen l'accent tant en la vulneració del dret a la mobilitat, com en la falta de garanties de seguretat viària i en l'impacte ambiental. El moviment veïnal de l'N-340 valora positivament l'interès del síndic pels problemes que genera aquesta via i insisteix que l'única solució per resoldre-ho és la gratuïtat de l'AP-7. “Les mesures que Foment ha adoptat fins ara per reduir els accidents, la construcció de rotondes i la doble línia contínua, són un disbarat”, va manifestar el president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro. Els veïns reclamen també que s'investiguen els punts negres al tram ebrenc de l'autopista
AP-7. “Potser fa falta una àrea de descans i algú hauria de fiscalitzar si la concessionària de l'autopista ha fet les inversions necessàries”, va assenyalar Navarro.

Durant l'any 2015 es van comptabilitzar dinou víctimes mortals a l'N-340 a la demarcació de Tarragona, quinze en el tram de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

Les mesures que s'han adoptat fins ara per reduir els accidents no són adequades
Llorenç Navarro
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS d'AMPOSTA

LA XIFRA

19
morts
es van comptabilitzar a l'N-340 a la demarcació de Tarragona el 2015, 15 a les Terres de l'Ebre.

Recuperen els talls setmanals de carretera

El moviment veïnal recuperarà a partir de la setmana que ve els talls setmanals de
l'N-340, els dijous. “Esperem que ens aproven definitivament els talls de quaranta-cinc minuts a l'octubre”, va dir Navarro. Els veïns han fet en l'últim any 118 talls de carretera; van començar el setembre del 2015 amb un tall cada dijous que des de l'estiu es fa diàriament perquè Interior els va forçar a escurçar la durada a 25 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia