Infraestructures i serveis

transports

aeroports

Catalunya exigeix vols directes amb Àsia

L'Agència Catalana de Turisme lamenta que Aena només aposti per Barajas

L'Agència Catalana de Turisme (ATC) lamenta que a partir d'aquest octubre l'Aeroport del Prat deixi de tenir connexió amb vols directes cap a la costa asiàtica del Pacífic, després que Singapur Airlines anunciés que la ruta entre Barcelona i Singapur faria ara escala a Milà. Per l'Agència la connexió amb el continent asiàtic és imprescindible tenint en compte el pes d'aquest mercat a nivell mundial, tant pel que fa al turisme, com al comerç o les inversions. El director de l'ATC, Xavier Espasa, fa responsable d'aquesta situació en part a Aena, que per ell aposta únicament per l'aeroport de Barajas.

Amb tot, Espasa augura que en vista al 2017 les principals companyies aèries de Corea i Japó podrien anunciar noves rutes que incloguessin vols directes de Barcelona amb Seül i Tòquio. Espasa ha fet aquestes declaracions a Singapur, aprofitant la setmana que Catalunya està de promoció a la fira més important del sud-est asiàtic.

L'Agència Catalana de Turisme vol aprofitar la celebració de la fira World Rutes 2017 a Barcelona, que aglutinarà les companyies aèries més importants del món, per rellançar el 'hub' del Prat. “S'estan fent molts contactes des de fa molts anys”, recorda Espasa, que considera un element “clau” consolidar aquestes connexions aèries amb Àsia per al desenvolupament econòmic del país.

El director de l'ATC apunta alguns indicis que el fan ser optimista: “Korean Air posa nou vols xàrters els mesos de maig i juny des de fa dos anys; un senyal de l'interès real de la companyia per Barcelona”. Actualment Korean Air ja té connexió amb Madrid. Barcelona seria el segon aeroport de l'Estat on tindria una presència destacada.

També Japó i la Xina s'apunten com a connexions interessants per a Catalunya tant pel turisme com per l'economia. Com a exemple: el 50% del volum de negoci del Japó a l'Estat es fa a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia