Mataró tirarà a terra l'antic mas Miralles per fer-hi un casal d'avis

L'Ajuntament diu que no sortia a compte rehabilitar-lo i que és «massa petit»

El cap del servei d'obres de l'Ajuntament, Lluís Gibert, va admetre ahir que la viabilitat de tirar endavant un projecte de rehabilitació no es va poder validar fins que no s'hi va entrar i es va comprovar l'estat de conservació de la casa. L'edifici, que data dels anys trenta i ni està catalogat ni protegit, només disposava d'una superfície útil de 120 m² i que només de plantejar-hi instal·lar un ascensor o ubicar-hi escales i lavabos interiors adaptats «invalidava la proposta de reforma». Ara s'ha optat per enderrocar l'antic mas i fer un edifici nou «amb un encaix urbanístic de màxims». De fet, el nou casal de la gent gran tindrà tres plantes i multiplica gairebé per quatre la superfície útil que tindria la casa pairal.

El projecte, que forma part del pla integral de Cerdanyola, és una de les principals actuacions finançades amb la llei de barris. En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Núria Aguilar, va explicar que aquest nou casal, el segon que tindrà el barri, s'integrarà a la xarxa municipal d'aquest tipus d'equipaments. L'espai, per Aguilar, ha de servir perquè la gent gran –cada cop n'hi ha més i és més activa– tingui un lloc per poder relacionar-se amb més gent, però també per què pugui continuar formant-se a través de cursos i tallers. Un dels trets principals d'aquest nou casal serà la sala polivalent que hi haurà a la planta baixa per a la realització «d'actes de ciutat». «Es tracta de donar més visibilitat a aquest col·lectiu de mataronins que té molt a dir i a fer», va afegir-hi la regidora. L'obra té un pressupost de més d'un milió d'euros i estarà finançada al 50% per l'Ajuntament i per la Generalitat. La previsió és que la primavera de l'any que ve comencin les obres i que els treballs s'allarguin uns 18 mesos, de manera que a finals del 2011 es pugui obrir.

Una façana de material reciclat

El regidor d'Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero (PSC), va manifestar ahir que una de les característiques principals del nou edifici serà la façana principal, que es construirà amb material reciclat procedent dels residus recollits al contenidor groc. Per tant, la matèria primera estarà formada, sobretot, per envasos de plàstic, brics i llaunes. Melero va dir que no és el primer cop que l'Ajuntament fa servir aquest residu de difícil reciclatge, ja que algunes pilones per protegir les voreres també es fan amb aquest material. «Té la qualitat que té i l'aspecte que té, però es tracta de donar exemple i intentar buscar també la complicitat de les empreses del sector perquè l'incorporin com a material d'obra», hi afegeix el regidor. De fet, es confia que amb aquest tractament es doni «contundència» i singularitat a l'equipament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.