La Comissió Europea aprova la subvenció de 225 milions per a la interconnexió elèctrica

No a la MAT critica que es justifiqui per raons econòmiques

Les ajudes econòmiques es destinaran a disset projectes d'interconnexió de gas –1.301 milions d'euros–, catorze projectes de connexió de gas –amb 79,5 milions– i dotze projectes d'interconnexió elèctrica –prop de 903 milions–. Són projectes considerats prioritaris per la Unió Europea, i que amb motiu de la crisi econòmica es considera que corrien el risc de tenir importants retards. Entre aquests projectes d'interconnexió elèctrica hi ha la línia de 400.000 volts entre Santa Llogaia d'Àlguema i Baixàs, que desenvoluparan conjuntament Red Eléctrica de España i la francesa RTE. Amb una partida de 225 milions, serà el projecte elèctric amb una subvenció més elevada, ja que inclou la construcció del soterrament de la infraestructura pels Pirineus. De fet, l'import de l'ajuda ja s'havia anunciat, però no s'havia aprovat. Segons va explicar ahir la Comissió Europea, l'objectiu és crear una xarxa europea «més integrada i garantir així la flexibilitat del flux d'energia a través de les fronteres», i també millorar la seguretat de subministrament i invertir en infraestructures que ajudin a superar la crisi econòmica.

No a la MAT, en contra

No a la MAT ha explicat que aquesta subvenció no ha sigut cap sorpresa, i que l'esperaven per aquests mesos. «És una inversió pública per a un negoci privat, perquè ells mateixos reconeixen que la interconnexió no resoldrà la seguretat energètica de l'Estat espanyol», va dir el seu portaveu, Joan Martí. Martí creu que la Comissió Europea vol «justificar l'injustificable», ja que segons el seu parer tots aquests milions que s'hi destinaran podrien destinar-se a altres fins més adequats per sortir de la crisi. A més, sosté que aquests 225 milions augmentaran encara més pel cost de les subestacions de Baixàs i Santa Llogaia, i perquè el projecte es retardarà per l'oposició a punts de la Catalunya del Nord com ara el Pertús.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.