Infraestructures

badalona

L'escorxador de Badalona es recupera per a ús social i cultural

El projecte inclou un espai per a la gent gran, una zona d'esbarjo i la futura escola d'adults del barri

Badalona també estrena un edifici de consultes externes

L'antic escorxador de Badalona, en desús des de fa vint anys, va obrir ahir les portes com a nou espai cultural i social de la ciutat. La primera fase del projecte de recuperació, que s'ha subvencionat a través dels fons Zapatero, ha permès renovar dos dels pavellons que configuren el complex: un està adreçat a la gent gran i l'altre es convertirà en la seu de la nova escola d'adults del barri –està previst que entri en funcionament el mes de setembre que ve–. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), que ahir va visitar les instal·lacions, va destacar la situació “estratègica” d'un equipament que “uneix zones” i està connectat a través de la nova línia 10 de metro. “Vull que aquest sigui un espai cultural, un espai d'oci, però que serveixi també per fer ciutat, ja que és nexe d'unió de quatre barris”, va dir Serra. L'alcalde, que es va felicitar per recuperar un dels símbols de la ciutat, va assegurar que la continuïtat del projecte es durà a terme en el següent mandat, amb la rehabilitació dels dos darrers pavellons. També està previst aprofitar el subsòl –el forat que la tuneladora de l'L10 va fer sota l'antic escorxador– per crear boxs d'assaig per als grups de música locals o espais on es puguin encabir actuacions de petit format. El projecte, que ha costat 2,3 milions d'euros, s'ha completat amb la reurbanització de l'entorn i la creació de zones enjardinades.

També ahir es va poder visitar el nou edifici de consultes externes de l'Hospital Municipal. L'equipament disposa d'una superfície útil de 816 metres quadrats i acollirà les consultes d'oftalmologia, otorinolaringologia, salut laboral, endocrinologia, educació diabetològica, consell dietètic, reumatologia i psiquiatria. L'espai ha costat 432.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.