Infraestructures

Barcelonès

Contraris a caminar

El primer dia de tall en la línia 2 de metro acaba amb queixes per la distància entre l'estació de Badalona Pompeu Fabra i la parada de busos

L'Ajuntament badaloní insta TMB a acostar el punt de sortida dels autobusos

Una dona entrada en la seixantena bufega al bell mig de la plaça Pompeu Fabra, a Badalona. Tot just acaba de preguntar a un noi jove, identificat com a informador de TMB, quant li queda fins al punt on l'espera el bus que des d'ahir i fins a final de mes substitueix el servei de la línia 2 de metro entre les estacions de Badalona Pompeu Fabra i Artigues Sant Adrià, afectat per obres. El jove li indica el camí amb el dit. Uns cent metres la separen de la parada d'autobusos. Són en línia recta però ella se sent com si hagués de pujar el Tormalet. Fins fa escassament un any, els veïns del centre de Badalona havien de caminar uns deu minuts fins a l'estació de Pep Ventura per agafar el metro. Aquests dies ho han de fer un parell de minuts. No és gaire temps, però sí suficient per provocar queixes dels ciutadans, ara acostumats a estalviar-se la passejada. L'única queixa que ahir van recollir els treballadors de TMB va ser la referida a la distància que separava l'estació de Pompeu Fabra de la parada d'autobús triada per iniciar i finalitzar el servei substitutori del suburbà.

De fet, l'Ajuntament de Badalona va sol·licitar ahir mateix a TMB el trasllat de la parada de bus fins a l'avinguda Martí Pujol, just davant de l'entrada del metro. Avui espera una resposta. “Caminar no és problema; ho és l'estat general del transport públic”, comentava la Montserrat Ochoa durant el trajecte a peu. Alguns veïns molt previsors, com la Fina Cervera, van indagar al matí com s'ho havien de fer per agafar, hores més tard, el suburbà. “El camí està més indicat que el recorregut de l'Ikea”, assenyalava un dels informadors que TMB ha situat a peu d'estació. Per aquest motiu, afegit al fet que els busos van complir amb escreix els horaris i al bombardeig d'informació que hi ha hagut els darrers dies, les queixes van ser l'excepció. “Només he aguantat una persona impertinent. Suposo que avui se li han acabat les vacances”, va apuntar amb ironia un altre informador.

Un responsable de TMB, situat al peu del canó, va garantir que la jornada s'estava desenvolupant amb absoluta normalitat. Si s'hi ha d'introduir alguna modificació, s'anirà veient sobre la marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.