Infraestructures

barcelonès

El metro s'acosta a la zona sud de Santa Coloma

Avui comencen les proves a l'estació de Santa Rosa, que s'obre el mes vinent

Falten poques setmanes perquè entri en funcionament l'estació de Santa Rosa, de la línia 9 de metro, que ha d'abastir la zona sud de Santa Coloma de Gramenet. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha anunciat que el servei es posarà en marxa el pròxim mes de setembre (encara no n'ha concretat el dia) i, per garantir que tot estigui a punt, durant els pròxims dies es realitzaran proves de circulació de trens que obligaran a restringir el servei.

Concretament, l'horari del servei de metro a les línies 9 i 10 es modificarà durant cinc jornades d'agost: els dies 16 i 17, el 23 i el 24, i el 29. Durant aquests dies, els trens circularan fins a les deu de la nit entre Can Zam i La Sagrera, d'una banda, i entre Gorg i La Sagrera, de l'altra, de tal manera que el servei finalitzarà dues hores abans de l'habitual. Durant aquest temps s'habilitaran autobusos amb el mateix recorregut que el metro, per minimitzar les afectacions als viatgers. Funcionaran amb el mateix horari del metro.

La interrupció parcial del servei permetrà comprovar el correcte funcionament del sistema de circulació automàtica dels trens efectuant parada a l'estació de Santa Rosa. Aquesta estació se situa al ramal de Santa Coloma de Gramenet, entre les estacions de Can Peixauet i Fondo. La seva execució ha implicat la transformació d'una àrea anteriorment destinada a habitatges en una gran plaça d'ús públic, la qual cosa ha endarrerit la seva posada en marxa respecte de la resta d'estacions d'aquest tram.

Amb l'entrada en funcionament de la nova estació, Santa Coloma assolirà la no gens menyspreable xifra de vuit estacions de metro: dues de la línia 1 –Santa Coloma i Fondo– i sis de la línia 9 –Can Peixauet, Santa Rosa, Fondo (intercanviador), Església Major, Singuerlín i Can Zam–. La de Santa Rosa, però, arribarà gairebé dos anys després de la posada en marxa del ramal de la línia 9.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.