Infraestructures

transports

Transavia deixarà de volar aquest hivern des de Girona

La companyia holandesa retira el vol a Amsterdam del novembre a l'abril per raons comercials, però tornarà a l'estiu del 2012

Spanair diu que no hi ha novetats respecte a la ruta amb Madrid

Transavia només operarà a l'aeroport de Girona a l'estiu. La companyia holandesa ha eliminat de la temporada d'hivern la ruta amb Amsterdam (Schiphol), que havia recuperat en l'hivern 2010-11. Segons han explicat, la decisió s'ha pres per raons comercials degut al descens en el trànsit de viatgers, tot i que entre novembre i març oferia tres freqüències a la setmana. En canvi, a l'estiu aquesta ruta té un vol diari, que es mantindrà de cares a la temporada d'estiu 2012. De fet, a la pàgina web de l'aerolínia ja es poden comprar els bitllets per a l'estiu vinent tant per anar a Amsterdam com també per l'altra que ofereix actualment, entre Girona i Rotterdam amb tres vols a a la setmana.

D'altra banda, encara no hi ha novetats respecte a la recuperació de la ruta entre Girona i Madrid. Malgrat que el president de la Cambra de Comerç Domènec Espadalé havia anunciat que Spanair començaria a operar el vol a principis de setembre –un notícia que la companyia havia donat també gairebé per segura–, a hores d'ara no hi ha cap data fixada. Des de Spanair s'ha informat que no hi ha novetats en aquest tema.

Vols cancel·lats

D'altra banda, una vaga general a Itàlia va fer que Ryanair anunciés la suspensió de quatre vols de l'aeroport de Girona: Brindisi, Alguer, Trapani i Bolonya.

LA XIFRA

1
vol diari
a Amsterdam serà el que oferirà Transavia a partir del maig vinent, i tres vols setmanals a Rotterdam.

ERC pregunta al govern per l'aeroport

La diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya, Carme Capdevila, ha presentat una bateria de preguntes al govern per saber el futur d'algunes de les companyies i rutes a l'aeroport de Girona. Per exemple, demanen saber quan està previst iniciar el vol entre Girona i Madrid que havien anunciat tant Spanair com la Cambra de Comerç, i que ara algunes fonts situen per a finals d'octubre. Capdevila també vol saber quines condicions ha posat Spanair i en quin punt estan les negociacions entre la companyia i el govern. A més, ha preguntat respecte la decisió de Transavia de marxar de Girona per saber si és definitiva o només durant l'hivern. Finalment, vol conèixer amb quines companyies està negociant el govern català perquè puguin operar a les instal·lacions de Vilobí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.