Infraestructures

Vilafranca pressiona Adif per tancar els acords del TAV abans del 20-N

L'alcalde, Pere Regull, espera concretar aquest mes una reunió amb el president d'Adif

L'ens descarta cobrir tot el tram i proposa barreres acústiques

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (CiU), i el president d'Adif, Antonio González, van pactar a principi d'any l'allargament del cobriment de les vies del tren, al cantó sud, després que se certifiqués que els TAV que passaven per la zona descoberta superaven amb escreix els límits permesos. A més, els dos representants van apropar distàncies i van pactar un protocol per eixugar el deute pendent que l'Ajuntament vilafranquí té amb l'ens per les obres, que podria situar-se en els 29 milions d'euros. Les eleccions municipals i les vacances d'estiu han deixat l'acord pendent, i els veïns afectats, que continuen patint molèsties pel soroll i les vibracions a la zona coberta –tot i les millores que l'ens ha fet als túnels–, han alertat aquestes setmanes de la “lentitud del procés” els representants municipals. L'alcalde vilafranquí ha explicat que el primer interessat a aconseguir que els acords es posin sobre paper és ell, i ha anunciat que ja ha sol·licitat una entrevista per trobar-se de nou amb Antonio González –“si pot ser aquest setembre millor”– per tancar l'afer. L'objectiu és aconseguir que tots els acords verbals es ratifiquin per escrit i es pugui tancar de forma beneficiosa per al municipi l'acord sobre el deute municipal abans del 20 de novembre, el dia de les eleccions generals.

L'alcalde vol seguir la via del pacte, però els veïns continuen assegurant que si l'acord no arriba aviat “no s'ha de descartar la via contenciosa”, com explica el portaveu dels veïns afectats, Josep Anton Doblas. Tot i que els veïns continuen defensant el cobriment total per solucionar el problema del soroll, Adif ja ha fet saber que l'acord per cobrir el tram que crea problemes és el del tram sud perquè al nord les mesures que es van fer mostren que el problema es pot solucionar amb una barrera acústica, una solució ja prevista inicialment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.