Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

Recoder diu que les obres dels FGC a Sabadell no s'han aturat

El conseller de Territori i Sostenibilitat tanca la polèmica indicant que els treballs es reprendran avui

Assegura que el metro estarà acabat el 2015 seguint la planificació establerta pel tripartit

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va afirmar ahir a la Cambra de Comerç de Sabadell que les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la ciutat “no han estat aturades mai”. Recoder va respondre així en el Fòrum Club d'Empreses Segle XXI a la polèmica que s'havia generat després que Entesa per Sabadell denunciés la paralització de les obres del metro des del juliol.

El conseller va aclarir que “potser” la tuneladora no estava foradant, perquè s'estaven fent feines de manteniment. Recoder va assegurar que avui la tuneladora es posarà en marxa i reprendrà els treballs de perforació. El conseller va revelar que ho havia comunicat dimecres telefònicament a l'alcalde, Manel Bustos. “És un debat, que no sé d'on neix, i penso que no hi hauria d'haver més polèmica”, va concloure. D'aquesta manera, la Generalitat manté la planificació del tripartit, que implica acabar l'obra el 2015. Tot i això, aquesta data representa un retard respecte a l'última data oficial, que era el 2012.

La regidora d'Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez, va acusar Recoder “d'enganyar la gent”, ja que “qualsevol que vagi a totes les estacions veurà que les obres estan aturades”. Domínguez va indicar que els treballadors havien avisat els comerciants. A més, les cinc oficines d'informació estan tancades. El director general de Transport, Ricard Font, va confirmar a la regidora que les obres estaven aturades des del juliol perquè estaven pendents de revisar el pla de finançament de Gisa.

LA FRASE

Les obres no han estat aturades mai, perquè s'estava fent manteniment de la tuneladora
Lluís Recoder
CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT DE LA GENERALITAT

LA FRASE

Vol enganyar la gent, perquè qualsevol pot veure que les obres estan aturades
Virgínia Domínguez
REGIDORA DEL GRUP MUNICIPAL D'ENTESA PER SABADELL

La interpolar no partirà Bellaterra

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va assegurar que “no li consta” que l'actual traçat de la via interpolar parteixi en dos el barri de Bellaterra. En aquest sentit, Recoder va negar que s'estigui actuant sense informar els municipis afectats. Si més no, va al·legar que “ha començat el procés d'elaboració del projecte”, un tràmit “normal” i en el qual poden prendre part totes les persones o institucions que considerin que estan afectades. Recoder va admetre que el recorregut de la interpolar passarà “a la vora d'on hi ha activitat i residència”. No obstant això, va recordar que el tram de la via que ja està fet a Sant Cugat “s'ha convertit en una via interurbana amb trànsit alentit que no genera molèsties”. De fet, va subratllar que el Vallès no està en condicions “de prescindir d'infraestructures ja planificades com aquesta”. En darrer lloc, va defensar que ”el projecte de la via verda i el de la interpolar són perfectament compatibles”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.