Infraestructures

Infraestructures

Restriccions de nit per les obres del TAV a Girona

Puigdemont signa un decret que prohibeix tot un seguit de tasques entre les deu de la nit i les set del matí

Es vol garantir així el descans dels veïns

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va signar ahir un decret en què prohibeix bona part de les feines que es poden fer en horari nocturn a les obres del TAV en el sector del parc Central, on s'està construint l'estació intermodal. El decret prohibeix així que entre les deu de la nit i les set del matí es puguin utilitzar alarmes acústiques, sirenes o el funcionament de màquines excavadores, la circulació de camions, l'ús de les grues mòbils o la manipulació i moviment de terres o l'ús de radials.

La decisió arriba després que en els tres anys d'obres, els veïns del sector del parc Central, plaça Europa i del carrer Josep Maria Gironella s'hagin queixat constantment dels sorolls ocasionats per les obres nocturnes i després que el consistori hagi enviat diversos requeriments a les empreses responsables perquè corregissin les deficiències en soroll i vibracions. A l'agost es van reproduir les queixes, però en aquell moment el govern va preferir permetre els treballs concrets. El responsable municipal del projecte ferroviari, Jordi Fàbrega, detalla que “no prohibim que treballin de nit però regulem quins treballs poden fer per evitar molèsties als veïns”. El primer tinent d'alcalde admet que des de l'agost s'havien reduït molt els sorolls, però el govern municipal a volgut tirar endavant el decret “per garantir al veïnatge poder descansar”.

L'equip de govern ja va comunicar la setmana passada a Adif la intenció que tenia per aprovar aquest decret i ahir se'ls va comunicar els treballs que no podran realitzar a partir d'ara i la necessitat de complir amb les exigències. Amb això, el govern tindrà major potestat per multar l'empresa si es mantenen els sorolls.

LA XIFRA

9
hores
són les que comprèn el decret d'alcaldia en què es prohibeix part dels treballs a la nova estació del TAV.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.