Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

Foment lliura a Montcada el primer dels cinc projectes per fer subterrània l'R2

Es tracta del tram entre Vallbona i la ciutat vallesana

L'alcaldessa diu que és “un dia assenyalat” i la plataforma veïnal, que s'està “a un pas del final”

El Ministeri de Foment per fi ha complert una de les seves promeses amb Montcada per fer subterrània la línia de França de Renfe –l'R2–, i ahir va entregar al consistori el projecte constructiu de la primera de les cinc fases de què consta l'obra. En concret, es tracta del tram entre el barri barceloní de Vallbona i el riu Ripoll, a Montcada, que s'ha de fer amb tuneladora.

L'octubre de l'any passat, el secretari d'estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, es va comprometre a lliurar el primer projecte abans no s'acabés el 2011 per poder incloure'l en el pressupost del 2012.

L'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, va assegurar ahir que es tractava d'“un dia assenyalat en la història del cobriment de la via a Montcada” i “el més important” des que, el novembre del 2007, el consistori i Foment van signar el conveni per fer aquesta infraestructura. El president de la plataforma ciutadana Tracte Just, Soterrament Total, Jaume Relat, va mostrar la seva “satisfacció” i, malgrat ser conscient que “encara no es pot cantar victòria”, assegura que “s'està a un pas del final”.

A partir d'ara, el document lliurat per Foment serà revisat pels tècnics municipals perquè pugui ser aprovat per l'Estat abans del desembre d'aquest any.

Anys de reivindicacions

El febrer del 2006, un grup d'exregidors va crear la plataforma per aturar el projecte de cobriment parcial que plantejava Foment. Des de llavors s'han fet tres manifestacions –dues el 2006 i una el maig d'aquest any– i s'ha aconseguit el compromís dels diputats catalans del Congrés per incloure el projecte en el pressupost. Montcada espera que ara compleixin.

LA DATA

19.11.2007
es va signar el conveni
entre Foment i l'Ajuntament de Montcada per fer subterrània l'R2. La petició era del 2000.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.