Infraestructures

Barcelonès / Baix Llobregat

Els avions fan posar el crit al cel

Un canvi de vent a l'hora que diumenge s'acabava la Festa del Cel va afectar una desena de vols a l'aeroport del Prat

Les aeronaus van haver de variar la ruta habitual d'enlairament i aterratge amb motiu de l'exhibició

La xarxa viària al voltant de Barcelona està sovint col·lapsada, però és que a l'aire tampoc hi ha lloc per a tothom. Tothom alhora, s'entén. I encara menys quan l'espai aeri és ocupat durant dos dies per les desenes d'avions participants en la Festa del Cel. “És com si, per obres, de tres carrils se'n fa un a l'autopista del Maresme: segur que hi ha embús”, raonen gràficament des d'Aena. Tot plegat va tornar a obligar l'ens estatal, el cap de setmana, a canviar la configuració d'operacions a l'aeroport del Prat. Normalment, els avions aterren a la pista principal venint del Maresme, i s'enlairen a la tercera pista en direcció al Garraf. L'ocupació de la façana marítima de Barcelona, però, va obligar a fer enlairar els aparells en direcció a la ciutat, i que aterressin venint de Sitges. “Això treu capacitat a l'aeroport, però és la nostra contribució a la Festa del Cel, si hi poséssim entrebancs seríem els dolents”, reflexionen les mateixes fonts.

L'invent va funcionar prou bé fins que es va acabar l'exhibició aèria, diumenge cap a quarts de cinc de la tarda. Un “canvi del vent” en aquella hora va fer retardar una estona l'hora prevista per tornar a la configuració habitual, i va provocar retards “de vint minuts de mitjana a uns vuit o deu avions”, admet Aena, que recorda que “el canvi tampoc es pot fer d'un minut a l'altre, perquè els avions ja decideixen l'aterratge a Lleida o a Tolosa”. Comptant que aquell dia l'aeroport va registrar unes mil operacions, l'afectació és minsa. Però, és clar, en l'època de Twitter els passatgers afectats –alguns de famosos– de seguida van posar el crit al cel. I, ep, segurament amb raó. Aquest cop, però, el cel havia d'esperar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.