Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

Segona sanció d'Adif per un tall de vies a Montcada

El multat és Jaume Relat, portaveu de la plataforma en favor de fer subterrània l'R2 de Renfe i exregidor

Jaume Relat, exregidor de Montcada i portaveu de la plataforma Tracte Just-Soterrament Total, és des d'ahir la segona persona sancionada per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per haver ocupat i tallat la via de la línia de França (R2) de Renfe el 19 de maig d'aquest any. Ara fa una setmana, Josep Bacardit, exregidor i membre del comissionat de la plataforma, també va rebre la notificació de la Delegació del Govern a Catalunya per l'aturada del trànsit ferroviari amb què es volia denunciar l'incompliment de Foment del calendari per fer subterrània l'R2.

Relat considera que la sanció “és d'allò més absurda” i admet que la multa li provoca una sensació “d'indignació i també de pena”. Al portaveu de la plataforma –que reclama una demanda de l'any 2000– el sobta que l'administració “perdi el temps així” i que en canvi “no s'adoni dels retards del projecte i del malestar que això provoca a la gent”. Relat troba “indignant” l'actitud d'Adif, “i més quan estava al corrent de la manifestació i coneixia els antecedents”. Es dóna el cas que Relat i Bacardit van ser els interlocutors de la plataforma davant dels Mossos durant la manifestació del maig.

El Ministeri de Foment va entregar a finals de setembre el primer dels cinc trams del projecte per fer subterrània l'R2 a Montcada. El pas següent –i el més important– és incloure'l en els pressupostos del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.