Infraestructures

infraestructures

Girona proposa l'ús del túnel del TAV per al convencional

Puigdemont recull la idea d'un veí perquè se n'estudiï la viabilitat

L'estalvi del cost garantiria tirar el viaducte

L'Ajuntament de Girona estudiarà tècnicament si és viable que els trens convencionals poguessin utilitzar el túnel del TAV i s'evités la construcció d'un segon túnel per sota la ciutat per fer-hi passar els trens convencionals. Així ho va garantir ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, al recollir una proposta feta per un veí de Sant Narcís que va assistir al Fòrum Ciutadà que es va fer a l'Auditori.

S'evitaria despesa i es garantiria l'enderroc del viaducte amb el cost previst per al projecte de soterrament. Puigdemont va garantir que s'estudiarà la seva viabilitat que evitaria molts anys més d'obres al centre de la ciutat. Aquesta solució obligaria posar un tercer rail al tram del TAV a Girona i connectar amb ramals a cada extrem de la ciutat les dues línies amb la complexitat que suposaria compartir el trànsit de l'alta velocitat amb els rodalies en els túnels urbans.

Sense plaça Europa

Uns 80 veïns i polítics van participar al Fòrum Ciutadà en què van intervenir 11 ciutadans. Van expressar queixes pels sorolls i definició de calendaris. El consistori va avançar que estudia no recuperar la plaça Europa i convertir-la en una cruïlla normal sense rotonda.

LA XIFRA

11
intervencions
van fer els ciutadans i representants d'entitats ahir en el Fòrum Ciutadà del TAV.

L'estació de busos licitada en breu i en marxa el 2012

L'alcalde Carles Puigdemont va revelar que la Generalitat li ha confirmat la voluntat de licitar “en breu” la nova estació soterrada de busos del parc Central. A més, va avançar que el govern català contempla que la posada en marxa de la nova estació de busos “en paral·lel a la posada en marxa del TAV” que preveu per a finals de l'any 2012. Aquesta notícia pot farà que el consistori proposi modificar la ubicació de l'estació provisional del TAV i situar-la més cap a la Farinera Teixidor per evitar que entorpeixi a les obres i posada en marxa de l'estació de busos. Així Girona recuperaria de nou tot l'espai de la plaça Espanya que ara utilitzen els busos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.