Infraestructures

Mas i Blanco celebraran junts l'aposta pel corredor

Mas presidirà finalment el polèmic acte organitzat per Foment i acollit per la Cambra

El govern enterra el seu malestar amb el ministre tot i que considera que ve a fer electoralisme

El govern no vol “polèmiques” que enterboleixin l'esperada aposta que la Comissió Europea farà molt probablement avui pel corredor ferroviari mediterrani. Amb aquesta determinació, el seu portaveu, Francesc Homs, va enterrar ahir l'embolic pel fet que el Ministeri de Foment havia convocat per aquesta tarda un acte acollit per la Cambra de Comerç de Barcelona a la Llotja de Mar per valorar la decisió europea. Finalment el president de la Generalitat no només hi assistirà, sinó que presidirà l'esdeveniment.

L'executiu pensa que el ministre José Blanco volia protagonitzar “un acte de campanya” a les portes del 20-N, i així ho va fer saber a l'opinió pública de boca del director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font. El malestar del govern es deu, entre altres raons, al fet que inicialment Foment no havia convidat la Generalitat a l'acte, segons diverses fonts. El gabinet d'Artur Mas se'n va assabentar per la Cambra. Però en el consell executiu va prendre la determinació de no fer-ne una raó de guerra.

El mateix Blanco va trucar per telèfon ahir al conseller Lluís Recoder, que també serà a la Llotja de Mar. Recoder es va felicitar al vespre, evitant també expressar cap malestar, que el ministre participi en un acte presidit per Mas: “M'imagino que serà per donar bones notícies”, va dir. Al matí, el titular de Foment havia declarat que no tenia cap inconvenient que el president assistís a l'acte i va assegurar que no era conscient que el govern català no hi hagués estat convidat pel ministeri que encapçala.

Un cop presa la decisió d'anar a la Llotja de Mar, el govern va anunciar que anul·lava l'acte que estava organitzant en paral·lel per celebrar, també, l'esperada decisió de la Comissió Europea. Havia de ser al Palau de la Generalitat a les 5 de la tarda. Però el va desconvocar. “Ens adaptem a la situació i posem de manifest el que és més important de tot: en l'Espanya radial les coses canvien gràcies a la Unió Europea”, va sentenciar Homs després de la reunió del Consell Executiu, amb una crítica indirecta al model centralitzador pel qual ha apostat tradicionalment Madrid, incloent-hi el ministre actual.

Els candidats, presents

Mas tancarà avui el torn d'intervencions, en què prendran la paraula Blanco i Miquel Valls, president de la Cambra. En la llista de 350 convidats hi ha representants de la societat civil, empresarial i política. A tocar del 20-N, no hi faltaran els caps de cartell del PSC, Carme Chacón; CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i el PP, Jorge Fernández Díaz, a més de José Montilla i Alícia Sánchez-Camacho.

En l'Espanya radial les coses canvien gràcies a la Unió Europea
Francesc Homs
portaveu del govern
No volem polèmiques. Hem expressat el nostre malestar. Ens adaptem a la situació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.