Infraestructures

segrià

Front comú per connectar Lleida amb l'eix mediterrani

Les institucions lleidatanes i el govern creuen vital que Ponent enllaci amb el futur corredor de mercaderies

Moció unànime a la Diputació per reclamar el ramal

L'objectiu, ser un pol logístic

Les institucions lleidatanes faran un front comú per aconseguir connectar Lleida amb el futur corredor mediterrani. El dibuix inicial del projecte preveu la bifurcació d'aquest eix ferroviari des de Tarragona fins a Madrid per la línia de Casp i Flix, i no per Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va afirmar ahir que faran “tota la pressió que sigui necessària” per aconseguir aquest ramal, i hi va afegir que “és impensable” que passi per Casp.

Reñé va liderar ahir una moció aprovada per unanimitat al ple de la Diputació per exigir a l'Estat la connexió ferroviària que garanteixi que Lleida formi part de l'eix mediterrani. Reñé, a més, ja ha parlat diverses vegades amb el conseller de Territori, Lluís Recoder, que dijous ja es va pronunciar en el mateix sentit.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, també es va manifestar a favor de connectar Lleida i el corredor dibuixat per Europa, i va afirmar que “en un primer dibuix la connexió amb Madrid es fa per Casp, però no vol dir res perquè en un principi el TGV tampoc no passava per Lleida i al final hi passa i també hi té aturada”. Per tant, se sumava al lobby institucional per aconseguir modificar els plans inicials europeus.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, també serà en aquest front, i remarcava la importància, igual que Ros i Reñé, que les milers de tones anuals de producció agroalimentària lleidatana amb destinació al centre i nord d'Europa tinguin millors comunicacions. Lleida, segons Reñé, es pot convertir en un espai logístic de primer ordre i aquest és el primer objectiu de la reivindicació.

LA FRASE

Cau de madur, per sentit comú i criteris econòmics, que Lleida estigui connectada amb el corredor
Joan Reñé
President de la Diputació de Lleida

Reivindicació per reactivar l'autovia A-27

La millora de les connexions ferroviàries és una de les reivindicacions lleidatanes. També s'exigeix a l'Estat que reactivi altres infraestructures que les dificultats econòmiques han alentit o aturat. La bàsica en aquest enllaç amb el litoral és engegar de nou l'autovia A-27 de Lleida a Tarragona i especialment el tram Lleida-Montblanc, que està només en fase d'estudi informatiu. També es vol un tercer carril a l'autovia A-2 a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.