Infraestructures

infraestructures

Ryanair decideix passar de les amenaces als fets i redueix les destinacions

La companyia anuncia que aquest hivern des de l'aeroport de Girona es podrà volar només a la meitat dels llocs que oferia fins ara

Ryanair ha complert les seves amenaces i durant els mesos d'hivern –la temporada comença demà diumenge 30 d'octubre– ha reduït a la meitat les destinacions que ofereix des de l'aeroport de Girona. De 46 rutes es passarà a 23. Més significativa és la caiguda de les freqüències dels vols, ja que les operacions passen de 472 per setmana a només 174, un 63% menys. Girona es queda sense cap vol a Londres i només manté una connexió domèstica, amb vols a Palma. Per contra, incorpora un vol a Manchester cinc dies a la setmana i un vol a Tallin (Estònia). Com a novetat de la temporada, la companyia Wizz Air unirà Girona i Kiev tres dies per setmana. A partir d'aquest diumenge, els passatgers que vulguin volar a o des de l'aeroport de Girona amb Ryanair tindran la meitat d'opcions. Si l'hivern passat la companyia de baix cost oferia 46 destinacions, aquest hivern s'han reduït a la meitat, només 23. Ryanair ha complert així l'amenaça d'aplicar una dràstica reducció de l'activitat a Girona pel desacord quant al nou conveni que s'ha de signar des de l'entrada del nou Govern de CiU. L'actual conveni té vigència fins al 31 de desembre, però amb la planificació de vols que farà aquest hivern la companyia, s'incompleix greument.

El mes de juliol, el president de la companyia, Michael Cawley, ja anunciava que Ryanair reduiria a la meitat tant els vols com els avions en base, que, efectivament, passaran de sis a tres. A més, el president de l'aerolínia augurava que aquesta retallada suposaria perdre la meitat dels passatgers (de 2,6 milions a 1,3 milions).

Aquest estiu, Ryanair va liquidar la ruta Girona-Madrid. Aquesta era la connexió que més passatgers tenia i havia estat llargament reivindicada.

LA DATA

30.10.11
A partir de demà, la companyia
inicia la campanya d'hivern i redueix les destinacions des de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.