Infraestructures

Alt Penedès

Descarten fer el tren orbital si no hi ha pacte fiscal

La línia ferroviària ha d'enllaçar Vilanova amb Mataró per l'interior

El govern català descarta fer el tram de la línia de tren orbital que ha de connectar Vilanova i la Geltrú amb Mataró passant per Vilafranca del Penedès, Martorell, Terrassa i Granollers si finalment no es concreta el pacte fiscal o no es compleix, i “s'allarga tres anys”, la disposició addicional tercera de l'Estatut, en què es preveia que en un termini de set anys les inversions de l'Estat en infraestructures a Catalunya s'equiparessin al seu percentatge del PIB respecte del total.

El número 4 de la llista de CiU a Barcelona en les eleccions generals, Carles Campuzano, ho va explicar ahir a Vilafranca del Penedès durant una reunió amb els alcaldes de Vilafranca, Igualada, Vilanova i la Geltrú i Sitges, i va afirmar que, si Catalunya no resol bé el model actual, que és “pagar a la sueca i rebre inversions a l'americana”, i el govern no es pot dotar “de pressupostos més importants”, no es podrà fer inversions com ara aquesta.

La línia orbital, dissenyada per l'anterior govern tripartit, amb el pla director urbanístic des de l'any passat, inclou la construcció de 23 noves estacions de les 42 que tindrà l'eix. Amb una inversió de 4.000 milions, és una de les dues noves xarxes previstes. L'altra era l'eix transversal ferroviari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.