Infraestructures

mobilitat

Obren al trànsit l'enllaç de Fornells a Vilablareix

Adif ha executat l'obra que supera la línia del TAV i evita als municipis passar obligatòriament per Girona

El pas per sobre la infraestructura genera una pujada del 13% de pendent

Els municipis de Vilablareix i de Fornells de la Selva estan connectats des d'ahir per primer cop de manera directa gràcies al nou vial que els comunica. L'alcalde de Fornells de la Selva, Mateu Parera-Nieto, i l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va ser presents ahir a primera hora del matí a l'obertura al trànsit d'aquesta nova connexió viària que ha executat Adif, ja que supera la nova línia del TAV dins del terme municipal de Fornells.

Els dos alcaldes recorden que el nou vial és fruit de la negociació amb Adif davant les obres del TAV. Inicialment, els dos municipis havien demanat que s'iniciés abans el soterrament de la infraestructura, però Adif va descartar aquesta possibilitat i es va acordar construir el nou enllaç. Els dos alcaldes van voler posar relleu a l'obertura amb al seva presència. Mascort destaca que el nou vial “és important perquè a banda dels municipis enllaça els dos polígons”. Això sí, la necessitat de passar sobre la via del TAV genera una forta pujada del 13% que pot dificultar el pas dels vehicles pesants. Precisament, en aquesta pujada ara els dos pobles s'encarregaran de fer les voreres fins al pont, on ja estan executades.

Per Parera-Nieto, el nou vial “evita haver de passar per l'entrada de l'Avellaneda i també es traurà trànsit a la carretera de Barcelona i a Mas Xirgu”. Des de Vilablareix es veu el nou enllaç com una connexió més directa cap a l'N-II i, sobretot, evitar el pas pels accessos a l'autopista, sempre amb cuses en les hores punta. Els dos alcaldes admetien que amb la nova connexió viària “el veïnatge que fins ara ja teníem amb el nou vial permetrà que hi arribem més aviat”.

LA XIFRA

13
per cent
de pendent hauran de superar els conductors per passar al nou enllaç des de Vilablareix cap a Fornells.

Nous hàbits per a molts conductors

El nou vial pot comportar un canvi important de la mobilitat. A les hores punta, el sector de l'Avellaneda sempre es col·lapsa, ara els conductors podran agafar des de la rotonda de Ferros Puig la nova connexió cap a Vilablareix si el seu objectiu és agafar l'autopista, dirigir-se a Salt o per anar cap a Aiguaviva. També de sortida molts vehicles que ara anaven a Riudellots per la carretera de l'aeroport ara puguin sortir pel nou enllaç cap a l'N-II.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.