Infraestructures

Vallès Occidental

Proposen dos intercanviadors a la línia R8

Via Vallès creu que l'aprofitament per part de les àrees de Terrassa i Sabadell depèn de fer estacions a l'Hospital General i Baricentro

El cost de les dues actuacions, per l'entitat, seria “baix”, d'uns quinze milions

Via Vallès reclama la construcció d'almenys dos intercanviadors per fer més rendible, a tots els efectes, la nova línia R8 de Rodalies, que des de l'estiu uneix Martorell i Granollers sense passar per Barcelona. L'entitat considera que la línia queda aïllada de les principals vies de comunicació ferroviàries de la comarca, les que van des de Terrassa i Sabadell cap a la capital catalana, i que cal facilitar la connexió dels passatgers a peu per afavorir la comunicació de la zona no només amb les poblacions més properes, sinó també amb Girona, Tarragona o Lleida. Així, només amb la construcció dels intercanviadors que proposen “de manera urgent” a l'Hospital General i a l'alçada de Baricentro, el trajecte amb tren entre Terrassa i Martorell passaria de durar una hora i vint minuts a mitja hora, o entre Sabadell i Vilafranca del Penedès, d'una hora i mitja a només una hora.

“En pocs llocs de la geografia estatal trobaríem un exemple tan clar d'una ràtio cost-rendibilitat tan favorable”, afirma l'arquitecte Ferran Pont, que no només recorda que la població a cadascuna de les àrees d'influència de Terrassa i Sabadell s'acosta als 400.000 habitants, sinó també que la millora de la línia descongestionaria de vehicles la B-30. En la seva opinió, hi ha un dèficit de transport en el tercer nivell de la regió metropolitana en relació a Barcelona ciutat i els municipis adjacents, i la mesura proposada, contemplada en el pla de Rodalies d'Adif però gens desenvolupada, és més que viable tot i la crisi. L'intercanviador a l'Hospital General costaria 4,5 milions i a Baricentro, 10,5.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.