Infraestructures

ensenyament

Ensenyament es desdiu i no farà els instituts de Pineda i Sant Pere de Ribes

La Generalitat va presentar el projecte del centre del municipi maresmenc l'abril passat

Educació va animar fa 8 mesos a fer la matriculació a Ribes

Una carta del president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar fa pocs dies al govern del PSC de Pineda de Mar que el tercer institut no es començarà a construir aquest 2011, tal com estava previst. El municipi considera aquest equipament educatiu, que ha anat acumulant entrebancs amb el temps, de primera necessitat perquè els alumnes fa anys que han de fer classe en uns locals municipals i en unes condicions que no són les òptimes. En tot cas, l'anunci que no es farà l'edifici ha provocat la indignació de tot el consistori i de la comunitat educativa, sobretot perquè fa un any ja es va adjudicar l'obra per 3,9 milions d'euros i se'n preveia la finalització al febrer del 2012. D'altra banda, el passat mes d'abril representants del Departament d'Educació van fer una presentació pública al mateix municipi del projecte. Un projecte, però, que no va arribar a tenir una dotació pressupostària concreta. En el darrer ple municipal, tots els grups van donar suport a una moció en què es reclama a la Generalitat que destini els diners necessaris per fer l'obra i se li recorda que ha estat l'Ajuntament qui li ha estalviat el lloguer de l'espai que ara ocupen els alumnes del futur centre.

D'altra banda, el govern local de Sant Pere de Ribes (PSC i ICV-EUiA) ha titllat d'“insult” la notícia que fa pocs dies va rebre de la directora de serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat, Montserrat Llobet, en què comunicava a la comunitat educativa que “en aquests moments no tenen previst tirar endavant ni l'ampliació de l'institut Alexandre Galí ni la construcció d'un nou edifici de secundària a les Roquetes i que les obres de l'institut Montgròs està previst que finalitzin ara el mes de juny del 2012”, segons expliquen en una nota. L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC), parla en aquest termes perquè fa només vuit mesos el departament “va proposar” la matriculació en el nou centre de secundària del nucli de les Roquetes, que es farà a tocar de l'escola Mediterrània, i a mig procés s'han hagut de reubicar les matriculacions.

L'alcalde destaca que l'institut Alexandre Galí està “massificat”: actualment té 5 línies educatives, dues més de les que hauria de tenir, i per tant és del tot necessari obrir el nou centre educatiu. El govern local ja s'havia fet a la idea que el centre obria aquest curs amb barracons i també aquest curs escoltar s'acabaria l'institut del Montgròs. La direcció de l'institut Alexandre Galí ha confirmat que el centre té 680 alumnes i que s'han redistribuït les matrícules per fer-les encabir al centre. El director, Joan Torrents, es va mostrar confiat que el 2012 o el 2013 s'obri el nou centre amb mòduls.

LA XIFRA

3,9
milions
és el cost del tercer institut de Pineda, adjudicat el 2010 i que s'havia d'acabar el febrer del 2012.

LA DATA

06.2012
Data prevista
ara per a l'acabament de les obres de l'IES Montgròs, que estava previst que obrís aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.