Infraestructures

La reparació a la Teixonera s'allargarà tres setmanes

Els tècnics es reuneixen amb els veïns per donar-los informació de les decisions preses per aturar la fuga d'aigua

Continuen els dubtes veïnals sobre la influència al subsòl de les obres del metro

La reparació total del clavegueram i del forat provocat pel col·lapse d'una conducció d'aigua a la plaça Isop, al barri de la Teixonera, s'allargarà almenys tres setmanes. Així ho van anunciar els tècnics municipals en una reunió que van mantenir dimarts passat a la nit amb els veïns de la zona. El director de serveis del cicle de l'aigua, Roman Llagostera, va explicar que s'ha començat a treballar en la reconstrucció del clavegueram, del qual van col·lapsar un total de 8 metres.

Mentrestant, segons hi va afegir Llagostera, s'han instal·lat punts de lectura a una desena de llocs per detectar possibles moviments estructurals, tot i que va advertir que les mesures fetes fins ara no han registrat cap novetat. També es faran estudis, va dir, al nivell freàtic i s'iniciarà un estudi de la realitat hidrològica a la zona, que portarà a terme l'Institut Geològic de Catalunya.

Veto als periodistes

La reunió va començar amb un veto als mitjans de comunicació per part de l'Ajuntament. La pressió veïnal va provocar, però, que finalment s'accedís a deixar passar les càmeres i els periodistes. Les primeres intervencions dels tècnics van ser interrompudes per crits dels veïns, que els criticaven per no haver-se après amb exactitud els carrers afectats, o pel fet, deien, de no tenir en compte els efectes de les obres del metro a la zona. “En els darrers 50 anys ha plogut molt i això no havia passat mai”, va ser un dels comentaris que es van sentir, mentre que altres membres del veïnat els recomanaven que parlessin amb la gent gran del barri; “hi ha llocs on hi pot arribar a haver nou mines d'aigua en un sol punt”, recordava un altre veí. Al final de la reunió, però, els ànims es van anar calmant i tècnics i veïns van coincidir que és necessari recollir la màxima informació possible sobre el subsòl de la Teixonera.

LA XIFRA

8
metres
de xarxa de clavegueram són els que van col·lapsar i s'han de reconstruir en les setmanes vinents.

Una polèmica decisió tècnica

clara ribas

Un dels primers a interrompre les explicacions que donaven els tècnics en la reunió de dimarts va ser Alfons Conde. És el veí que ha estat més afectat per les filtracions, ja que el fet que dissabte a la nit es decidís només cobrir de formigó el forat obert i no s'actués per desviar l'aigua va provocar la inundació del seu estudi, lloc on treballa, que ha quedat totalment
inutilitzat. Visiblement nerviós, Conde va reclamar un compromís públic a la regidora Francina Vila per tenir garanties que l'Ajuntament es farà càrrec de la reclamació i la reparació dels danys. Els tècnics van respondre
a Conde que la prioritat de dissabte era assegurar l'estabilitat de l'edifici. Aquest
els va respondre, però, que com que era un dissabte a
la nit es va optar per ajornar la desviació, i va criticar que no es tinguessin en compte les previsions de pluja que
ja hi havia; “ho vau tapar,
vau deixar una persona amb una bomba i us en vau anar
a dormir”, els va recriminar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.