Infraestructures

tarragonès

Tarragona 2017 es podria traslladar a l'antic edifici del Port

El Port l'ha ofert a l'Ajuntament i ara s'estudia com es podria rehabilitar perquè sigui l'oficina del comitè dels Jocs

L'antic edifici del Port de Tarragona, actualment tancat, en desús i objecte de controvèrsia per la possible necessitat d'enderrocar-lo a causa de presumptes danys estructurals, es podria convertir d'aquí a uns quants mesos en la seu permanent del comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani, que s'han de celebrar a la ciutat l'any 2017. Aquest és el desig del propietari de l'immoble, l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), que ja ha traslladat l'oferiment a l'Ajuntament. Precisament els màxims responsables de les dues institucions –Josep Andreu, com a president del Port i Josep Fèlix Ballesteros, com a alcalde– van consensuar, a principi d'any, i un cop descartat que tingués aluminosi, que no s'enderrocaria, però que caldria dur a terme una revisió a fons perquè l'edifici, de cinc plantes, té deficiències estructurals. Aquestes reformes estan xifrades en uns cinc milions d'euros, els quals podrien anar a càrrec de Ports de l'Estat.

Això s'entendria perquè fonts del Port de Tarragona van assegurar que en el context econòmic actual els resultaria millor la cessió que no pas atorgar subvencions, i van deixar clara la seva intenció de col·laborar estretament amb Tarragona 2017.

Creixement constant

El comitè organitzador dels Jocs està buscant nova seu perquè l'organigrama anirà creixent a mesura que vagin passant els anys i requereix un espai ampli, lluny del que ara té al carrer Sant Agustí. Quan se li va preguntar per la possibilitat que l'antiga seu del Port –construïda als anys setanta i dissenyada per l'arquitecte tarragoní Josep Maria Garreta– sigui seu de les oficines, el seu president executiu, Mario Rigau, va assegurar que no en tenia constància, encara que es va mostrar il·lusionat perquè la idea prosperi. D'aquesta manera hi hauria espai més que suficient per a les oficines, els cursos de formació i voluntariat, màrqueting i comunicació, entre altres coses. Actualment, el comitè disposa de prop d'una quinzena de membres, però l'equip humà dels Jocs que es van celebrar a Almeria, el 2005 va acabar tenint una estructura d'unes 400 persones. L'antic edifici del Port, a tocar del Mediterrani i d'un aspecte singular serviria de plataforma promocional per a l'esdeveniment que ha de transformar Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.