Infraestructures

Més Algemesí denuncia la realitat d'una constructora

Havia de bastir 700 vivendes als terrenys de l'antiga COPAL però nopot pagar els 44.000 euros de l'IBI

El dia 6 de desembre Algemesí era notícia en la premsa perquè l'empresa propietària dels terrenys de l'antiga COPAL havia sol·licitat el permís de demolició de les instal·lacions. La màxima autoritat municipal donava a conèixer la notícia creant falses expectatives sobre la reactivació de l'economia local. Tal i com queda clar amb la documentació que obra en poder del grup polític Més Algemesí, el primer edil era en aquell moment plenament conscient de quina és la delicada situació econòmica de la propietària del terreny.

Tot i que és cert que una de les empreses d'aquest grup ha sol·licitat permís per enderrocar les instal·lacions, no és menys cert que el passat dia 14 de juliol, i fora del termini voluntari de recaptació, l'empresa FERROBÚS va sol·licitar de l'Ajuntament fraccionar el pagament de l'Impost de Bens Immobles d'aquests terrenys, impost que ascendeix a 43.951€. És evident que una empresa que no pot fer front a aquesta quantitat no està en condicions d'emprendre una obra de desenes de milions d'euros. De fet, i tal i com consta en l'exposició de la Resolució d'Alcaldia d'11 de novembre sobre aquesta petició, l'empresa ho sol·licita perquè a “causa de la crisi que pateix el sector immobiliari ha provocat que la societat no tinga liquidés encara que té en propietat molts actius i bens immobles.”

El que resulta cridaner és que l'Alcalde, que amb data d'11 de novembre aprova una resolució concedint-hi el fraccionament de l'IBI, quasi un mes després insinue, perquè li interessa políticament, que a Algemesí es va a construir un PAI amb 700 vivendes.

Però a més d'aquest clar exemple de desinformació, les declaracions són, a més, exagerades. En un principi els càlculs dels tècnics municipals en el Pla de Reforma Interior de la zona, són que el nombre “estimat de vivendes” d'aquesta, seria de 498 (quasi un30% menys de les que s'han dit). Si bé es cert que si tot el que construís fos VPO (d'uns 80m2), segons el “sostre de construcció” permetria arribar a les 700, no és lògic que abans d'entrar en vigor un PGOU la màxima autoritat presente a l'opinió pública unes xifres diferents a la dels tècnics.

Més Algemesí, considera molt preocupant i perjudicial per a la ciutat que la persona que més informació deu tenir en l'Ajuntament no siga sabedora d'ella o l'amague a la ciutadania.

Aquest grup polític municipal, considera imprescindible donar a conèixer l'autèntica realitat al voltant d'unes declaracions “fantasioses” que demostren clarament com l'actual equip de govern manipula i enganya l'opinió pública amb unes dades que no es corresponen per a res amb l'autèntica realitat que estem vivint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.