Infraestructures

Ripollès

El cremallera de Núria funcionarà amb un únic agent per comboi

Els cremalleres que connecten Ribes de Freser i Queralbs (Ripollès) amb la vall de Núria funcionaran a partir de dilluns amb un sol treballador per comboi. Ferrocarrils de la Generalitat va anunciar la mesura fa unes setmanes i el comitè d'empresa ha denunciat que això farà “incrementar la inseguretat” i “disminuir la qualitat del servei”. A més, lamenta que s'apliqui la mesura sense que els treballadors hagin rebut la formació necessària per a una línia d'alta muntanya en què qualsevol situació d'emergència que es pugui produir pot implicar quedar fàcilment aïllats.

Per la seva banda, el director de Ferrocarrils de la Generalitat Operadora, Oriol Juncadella, considera que instaurar l'agent únic als combois “no va en contra de la seguretat ni tampoc de la qualitat del servei”. Juncadella recorda que FGC està operant amb aquest sistema a les línies ferroviàries metropolitanes i també al cremallera de Montserrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.