Infraestructures

vallès occidental

Terrassa passa llista dels greuges als FGC

Indignació i resignació entre els veïns per l'aturada de les obres del metro

L'Ajuntament de Terrassa va trametre dimarts al vespre al director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, el llistat d'actuacions que volen que es resolguin amb urgència afectades per l'aturada de les obres de la prolongació dels FGC. Entre les quals hi ha l'acabament de les sortides d'emergència del torrent Monner, ubicada al parc de Vallparadís, i la de l'avinguda de l'Abat Marcet; recuperar la vorera del passeig 22 de Juliol que dóna al parc del Nord; mantenir l'oficina d'atenció al ciutadà; i no tapar cap dels forats provocat per les obres perquè no doni la sensació que s'“abandonen”, entre altres coses. El tinent d'alcalde de l'àrea de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, també va trametre un informe de les demandes dels veïns encara pendents des de fa anys, que són arreglar esquerdes i desperfectes en edificis o la neteja de tendals a la rambla d'Ègara. La Generalitat es va comprometre a donar resposta en un termini d'un mes a les demandes en el transcurs de la comissió de seguiment de les obres que van mantenir amb els veïns dels diversos barris afectats, on van explicar els motius de manca de finançament que havien provocat l'aturada dels treballs fins que no es faci un pla de viabilitat que garanteixi els pagaments.

Malgrat el retret pels reiterats incompliments de calendaris, les sensacions entre els representants veïnals eren de “resignació”, conscients de la crisi que està vivint el país en tots els aspectes, com manifestava Jaume Rius, del barri del Centre, i també de “gran desconfiança en aquest govern”, expressada per Pere Martínez, president veïnal del barri de Sant Pere. “Ens sentim enganyats”, hi afegia, recordant que en la darrera reunió de la comissió de seguiment del novembre passat els havien dit que s'acabarien els treballs a finals del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.