Infraestructures

infraestructures

El port de Blanes estarà acabat per Setmana Santa

La segona fase de les obres d'ampliació avança a bon ritme

La inversió puja a 26 milions d'euros

Les obres d'ampliació del port de Blanes estaran acabades abans de l'abril i, per tant, per les vacances Setmana Santa ja estarà plenament en funcionament. Ho va anunciar ahir, en una visita a les obres, Ricard Font, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat. “Per Setmana Santa, quan vinguin els primers turistes, podrem gaudir d''un nou port”, va dir. Font, que també és vicepresident de Ports de la Generalitat, va destacar que, amb les obres, el de Blanes s'ha convertit en un port “segur, ben ordenat, que permet contribuir més al turisme”. I és que amb aquest projecte, que ha tingut un cost de 26,3 milions d'euros –9 dels quals provinents de fons europeus– s'hauria d'evitar que el port pateixi danys en temporals com el del 2008. A més, les tres principals activitats de les instal·lacions –creuers, pesca i embarcacions esportives– tindran el seu espai delimitat.

Les obres d'ampliació del port de Blanes van començar el març del 2010. La primera fase va acabar mig any abans del previst i això permetrà que la segona fase estigui acabada ja per Setmana Santa. Aquesta segona fase ha consistit en la urbanització de les noves esplanades guanyades al mar, per a les quals s'han abocat 7.000 tones d'aglomerat.

L'alcalde Josep Marigó va destacar la celeritat de les obres i la professionalitat dels que hi han treballat: “S'han esforçat per causar la mínima problemàtica a la població”, va assegurar.

LA XIFRA

7.000
tones d'aglomerat
s'han abocat per fer les esplanades guanyades al mar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.