Infraestructures

Pallars Jussà

El Pallars Jussà es planta contra la retallada en el tren

El Consell Comarcal i tots els alcaldes de la comarca, la majoria de CiU, presenten al govern un manifest contra la reducció de freqüències del tren de la Pobla

Es manifestaran dissabte a Lleida

Els alcaldes dels catorze municipis del Pallars Jussà i el president del Consell Comarcal van entregar ahir a la delegació del govern de la Generalitat al Pirineu un manifest, amb la signatura de tots ells, en contra de la retallada de freqüències en el tren de Lleida a la Pobla de Segur, que va entrar en vigor ahir mateix. El manifest diu que la decisió del govern “limita i redueix fins a la mínima expressió el dret a la mobilitat de les persones de la muntanya”, recorda la mobilització que ja va fer la ciutadania del Pallars el 1984, quan el govern estatal, llavors titular de la línia, es va plantejar tancar-la, i qualifica de “contrasentit” que ara la Generalitat hagi decidit reduir serveis després d'haver-hi invertit 60 milions des del seu traspàs a favor del govern català.

Amb el manifest presentat a la delegació, els alcaldes del Pallars reclamen també reunir-se amb el president Artur Mas, ja que les gestions prèvies amb Ferrocarrils de la Generalitat i el Departament de Territori i Sostenibilitat no han donat fruit, i volen la intervenció directa del president.

La posició dels alcaldes va més enllà del color polític de cada un. La major part d'ells són de CiU, i la veu cantant d'aquesta oposició territorial la porten un càrrec de cada color: l'alcalde de la Pobla, Lluís Bellera (ERC); el de Tremp, Víctor Orrit (PSC), i el president del Consell Comarcal, Joan Ubach (CiU). Ubach va insistir ahir en la proposta alternativa que el Consell Comarcal ha posat sobre la taula el primer dia: treure una freqüència de ferrocarril, i no dues com s'ha fet, i reordenar els horaris de les dues freqüències de bus perquè no coincideixen amb el tren, com passava fins ara.

Els alcaldes van donar suport a la manifestació que la plataforma Volem lo Tren ha convocat per dissabte a Lleida.

LA XIFRA

2.500
firmes
de suport al manifest han recollit els alcaldes. Ahir van entregar al govern un primer plec de signatures.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.