Infraestructures

transports

El director de Rodalies admet que no donen un bon servei

Remacha admet que la xarxa de Renfe té “un problema de modernització”

La incidència d'ahir va ser causada per la caiguda d'una retroexcavadora a les vies de Sants, que va provocar retards a l'R2

Rodalies de Catalunya es desmanega. Els pedaços que fan Renfe i Adif són insuficients per modernitzar una xarxa que acumula una manca d'inversió històrica. El mateix director de Rodalies de Catalunya, Miguel Ángel Remacha, reconeixia ahir en una entrevista a l'emissora RAC1 que l'operadora “té un problema de modernització; en moltes coses el servei és del segle XXI, però en altres no”.

En els últims anys la companyia ha modernitzat la flota de trens, però en altres aspectes no s'ha assolit el nivell adequat, lamentava el director de Rodalies. Aquest anacronisme els impedeix estar “en un nivell òptim per donar un bon servei”.

Per garantir la fiabilitat i la seguretat de la xarxa, la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar a principi de setmana un altre pla de xoc per a rodalies. La millora que es podria incorporar amb més celeritat és el sistema de gestió ERMTS per incrementar la seguretat en els trens.

La xarxa continua tenint avaries, la majoria degudes a la infraestructura envellida, però altres no hi tenen res a veure. Són “problemes”, com definia Remacha la causa de l'última incidència que va provocar retards importants a la línia R2. Una retroexcavadora que treballava en el cobriment del tram entre Sants i Bellvitge va caure a les vies cap a les tres de la matinada de divendres. La màquina no es va poder retirar del mig fins a tres quarts de vuit del matí, fet que va provocar retards a la xarxa, especialment a l'R2. En aquesta línia les demores eren de 25 minuts de mitjana, segons informava Renfe, però també hi va haver retards puntuals en trens que anaven o venien de Girona i de Reus.

LA FRASE

Renfe té un problema de modernització; en moltes coses el servei és del segle XXI, però en altres no
Miguel Ángel Remacha
director de rodalies de catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.