Infraestructures

infraestructures

Foment destina 16 milions a carreteres després de les crítiques per l'N-II

La nota del ministeri inclou l'N-II entre Maçanet i Caldes com a autovia

Es vol actualitzar la informació de l'estat de vies i projectes a l'N-II i l'N-260

Quatre dies després de l'accident mortal que va tornar a posar de manifest les males condicions de l'N-II a les comarques gironines, el Ministeri de Foment va anunciar ahir una inversió de 16,1 milions d'euros a la xarxa viària de la demarcació. Aquests diners es destinaran a diversos treballs i adquisicions per millorar els serveis de vigilància i comunicacions, d'atenció als accidents o a l'enllumenat i la senyalització.

Les carreteres incloses en la licitació d'aquestes obres engloben tota l'N-II entre Maçanet i la Jonquera incloent-hi el tram desdoblat, l'N-156 –la via que va de l'A-2 a l'aeroport de Girona– i les vies urbanes que abans eren l'N-II i que encara depenen de l'Estat, que són el tram entre Santa Llogaia, Figueres i Llers, i de Sant Julià de Ramis a Sarrià de Ter. A més, també s'hi han afegit els 76 quilòmetres de l'eix pirinenc, o sigui, el tram d'N-260 que va de Ripoll al límit de la demarcació, incloent-hi la collada de Toses.

A part de les millores, la licitació servirà també per inventariar l'estat de les carreteres, elaborar estudis d'accidentalitat i seguretat viària. Finalment, també es preveu millorar l'asfalt allà on sigui necessari, netejar cunetes i fer desbrossaments. D'aquesta manera, doncs, es vol fer un rentat de cara a la via, on hi ha diversos punts que presenten un estat que no és el que tocaria a una carretera com l'N-II o l'N-260.

Autovia per l'N-II

La nota que va enviar ahir el Ministeri de Foment per anunciar aquests treballs esmenta dos trams de l'N-II, un com a carretera convencional i un altre com a autovia. El tram d'A-2, però, el marca de 19 quilòmetres entre Maçanet i Fornells, quan en realitat només està desdoblat el tram entre Fornells i Caldes de Malavella.

LA XIFRA

16,1
milions d'euros
es destinaran a la millora de la xarxa viària, sobretot l'N-II i l'eix pirinenc.

LA DATA

19.02.12
La matinada
de diumenge passat es va produir un accident a l'N-II a Figueres en què van morir cinc persones.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.