Infraestructures

trànsit

Afectats per l'estat de l'N-II hi provoquen cues anant a velocitat mínima

Una desena de vehicles van fer ahir al matí el trajecte de Girona a Figueres amb velocitats de 40 i 50 kilòmetres per hora com a acció de protesta

Un grup d'usuaris o, per dir-ho més clarament, afectats de l'N-II, van portar a terme ahir al matí una curiosa acció de protesta contra l'estat més que precari d'aquesta carretera: una desena de vehicles van fer el trajecte entre Girona i Figueres anant per l'N-II a la velocitat mínima permesa per la llei, és a dir, entre 40 i 50 quilòmetres per hora, segons el tram. Van trigar aproximadament una hora i poc després de sortir de Girona ja havien provocat cues de dos quilòmetres de llarg al seu darrere, una dada que els participants en la protesta van sentir per la ràdio, on els locutors no sabien explicar l'origen d'aquests embussos circulatoris.

Els cotxes participants en aquesta acció de protesta van sortir del pàrquing de la Facultat de Ciències, al campus de Montilivi de la UdG, a quarts d'onze del matí, i van anar xino-xano fins a la rotonda de Borrassà, abans d'entrar a Figueres, on van iniciar el trajecte de tornada ja a velocitats convencionals. Els vehicles no portaven res que indiqués que participaven en una acció de protesta, lenta i silenciosa.

Velocitat de precaució

Segons Carles Solé, un dels promotors de la protesta, la decisió de conduir per l'N-II a la velocitat mínima permesa era també “un signe de precaució, degut a la perillositat que presenta aquesta carretera en quasi tot el seu recorregut”. “Entenem que una de les carreteres més transitades de l'Estat i la principal via de comunicació amb l'Estat francès no reuneix unes condicions òptimes per als usuaris i presenta un perill constant per a tots aquells conductors que l'utilitzen”, afegeix Solé, segons el qual tenen la intenció de repetir la protesta d'aquí a un o dos mesos.

En realitat, ahir no van notar gaire la diferència respecte als seus trajectes habituals: “és més o menys el temps que trigues si tens un camió una mica lent al davant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.