Infraestructures

vallès occidental

Obriran el pàrquing dels FGC de Terrassa amb obres aturades

El govern accepta la proposta de CiU perquè la concessió de l'explotació de les 304 places es posi a licitació abans de l'estiu

El Departament de Territori i Sostenibilitat del govern de la Generalitat ha acceptat la proposta del grup municipal de CiU de Terrassa d'obrir l'aparcament subterrani de la futura estació de la UPC-Vallparadís encara que no estiguin acabades les obres de prolongació del Metro del Vallès, que estan aturades.

La Generalitat ha estat estudiant tècnicament la proposta des de fa una setmana i considera que és una bona idea, que permetrà acabar els treballs de l'edifici ara en desús i que minimitzar l'impacte de l'anunci d'aturada de les obres d'ampliació de la línia per manca de finançament. Per fer-ho possible, s'utilitzarà la modalitat de concessió obrint un concurs públic per explotar l'aparcament que ocuparà tres de les sis plantes del l'edifici i que tindrà una capacitat de 304 vehicles. El president del grup municipal i diputat al Parlament, Josep Rull, ha explicat que en el plec de clàusules s'hauria d'estipular que la concessionària també s'hauria d'encarregar d'executar les obres d'arquitectura i serveis de l'edifici, que per ara només té l'estructura. Rull explica que l'ideal seria que “abans de l'estiu es pogués tirar endavant el procés de licitació” i, sempre que no quedi desert, executar immediatament els treball perquè l'aparcament de pagament pogués entrar en funcionament a final d'any o a principi del 2013. D'aquesta manera, hi afegeix Rull, es donaria sortida les demandes veïnals de més aparcament a la zona, ja que al costat hi ha la Mútua de Terrassa i el campus de la UPC.

Pendents de les afectacions en la superfície

Encara no hi ha resposta oficial de la Generalitat a les demandes de l'Ajuntament per minimitzar l'aturada de les obres de la prolongació dels FGC, entre les quals hi ha l'acabament de les sortides d'emergència, la recuperació de la vorera del passeig 22 de Juliol que dóna al parc del Nord, i d'altres que van lliurar al director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font a principi de febrer. Tot i que s'ha complert el termini d'un mes i que hi ha hagut alguna trobada, no s'han concretat. Fonts de Territori expliquen que estan “raonablement d'acord” amb les demandes, però hi ha desavinences a l'hora d'assumir alguns desperfectes i la neteja de tendals a la rambla d'Ègara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.