Infraestructures

Ryanair torna a Reus amb un servei de terra precari

Demà iniciarà una ruta a Londres, però CCOO adverteix que als treballadors de Lesma Handling encara no se'ls ha contractat

El sindicat denuncia l'incompliment de l'acord pactat en l'ERO

Ryanair recuperarà demà els vols a l'aeroport de Reus amb una connexió a Londres. La irlandesa inaugurarà la temporada el 25 de març amb setze rutes, segons Aena. A dos dies del retorn de Ryanair, els treballadors de l'empresa que s'encarrega de les operacions de terra per a la companyia aèria, Lesma Handling, estan preocupats perquè encara no se'ls ha contractat.

Lesma va acomiadar tota la plantilla (60 treballadors) al novembre, a través d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO). El comitè va denunciar ahir “l'incompliment” de les condicions de l'ERO. Lesma els ha comunicat que els retallarà un 25% el sou. A més, en lloc de fer jornada completa, treballaran només quan hi hagi vols. “De moment, tan sols esperem que contractin 25 persones. Així és impossible complir les operacions durant tot l'horari d'obertura de l'aeroport. Si un avió s'ha de desviar de Barcelona, no hi haurà personal per atendre'l”, va explicar el president del comitè de Lesma, Paco Cebrián, que hi va afegir: “Per què Aena fa complir la normativa a Iberia i no a Ryanair?” Fonts d'Aena van indicar que les companyies estan obligades a tenir servei de terra, també en cas de problemes fora d'horaris de vol, però va dir que com s'organitza el servei és potestat de cada empresa.

Per la seva banda, fonts de la conselleria d'Ocupació van remarcar que, en cas d'incompliment, els treballadors poden anar als jutjats. La UGT ja va denunciar Lesma a la Inspecció de Treball al gener, per haver contractat treballadors d'ETT a jornada completa a l'aeroport de Girona mentre aplicava un ERO de reducció de jornada a la plantilla.

LA FRASE

Si un avió s'ha de desviar des de Barcelona, no hi haurà personal per atendre'l
Paco Cebrián
DELEGAT DE CCOO A LESMA

Reus, “oblidat” en favor de Girona

Després d'unes tenses negociacions, l'acord tancat el novembre passat amb les institucions tarragonines i la Generalitat aportarà a Ryanair 3,5 milions anuals d'ajuts els pròxims cinc anys. CCOO ha acusat Aena i el govern de pactar un acord que deixa “en l'oblit” Reus per afavorir Girona. “On són les tretze companyies interessades quan va marxar Ryanair?” El sindicat els ha instat a no “rentar-se les mans” del problema laboral de Lesma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.