Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Girona diu que no s'ha fet res en el tren convencional

Puigdemont veu inacceptable que els socialistes endarrerissin el projecte i espera que donin explicacions

L'alcalde no preveu retards en el TAV i Veray (PP) diu que arribarà abans d'un any

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va deixar clar ahir que la ciutat no té sobre la taula cap projecte pel que fa al tren convencional. Puigdemont acusa el PSOE i l'anterior govern de la ciutat, en mans del PSC, d'haver provocat un “retard inacceptable”.

Puigdemont va explicar que a l'Ajuntament de Girona només hi ha un estudi informatiu de fa més de set anys sobre el tren. “Ens temíem que no hi havia el projecte ferroviari executiu i ara sabem que a l'Ajuntament no hi és.” L'alcalde es pregunta què feien els governs socialistes de l'Estat abans de l'inici de les obres del TAV.

El diputat del PSC Àlex Sáez va afirmar que, si bé l'anterior govern no tenia un calendari fixat per al segon túnel, hi estaven compromesos i el projecte es treballava en les reunions entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament.

Veray hi veu “engany”

D'altra banda, la portaveu del PP a l'Ajuntament i diputada al Congrés, Concepció Veray, secunda les crítiques de Puigdemont a la feina no feta pels socialistes. “Si hi hagués el projecte constructiu del tren convencional, tot seria més fàcil. No ens han dit la veritat, ens estaven enganyant”, destaca. Veray afirma que ara no es pot fer l'obra –“si només s'ha fet l'estudi inicial, cal començar gairebé de zero”, va afirmar al migdia a l'Ajuntament–, i troba que “hem perdut vuit anys”.

Puigdemont es va reunir ahir amb els diputats i senadors gironins Montserrat Surroca (CiU), Teresa Jordà (ERC), Concepció Veray (PP), Coralí Cunyat (CiU) –que també és al govern de la ciutat–, Maria Rieradevall (CiU), Rafael Bruguera (PSC) i Pere Maluquer (CiU). Van excusar la seva absència Carles Pàramo, Jordi Xuclà i Joan Bagué (CiU) i els socialistes Iolanda Pineda i Àlex Sáez. Puigdemont també va citar els portaveus locals, Carles Ribas (CiU), Pia Bosch (PSC), Jordi Navarro (CUP), Joan Olòriz (ICV) i l'esmentada Veray (PP).

Si Foment no garanteix que el TAV arribi aquest any a Girona, Puigdemont, però, hi confia i no preveu retards. Un cop Foment liciti l'obra a final d'aquest mes, en faltaran vuit perquè l'arribada es concreti, diu el batlle. Veray (PP) precisa que el TAV arribarà el primer trimestre de l'any que ve.

LA FRASE

A l'Ajuntament no existeix el projecte executiu del tren convencional. És un retard inacceptable
Carles Puigdemont
ALCALDE DE GIRONA

Reunió bimensual a Girona amb diputats, senadors i els portaveus municipals

Després de tres quarts d'hora de reunió amb senadors i diputats gironins i els portaveus dels grups municipals, Carles Puigdemont va explicar que hi ha un interès comú arreu de la demarcació per defensar el projecte ferroviari de Girona. Per això, tots els grups faran una reunió bimensual per fer-ne un seguiment.

Trobada amb Ana Pastor (Foment) “quan sigui útil”

Puigdemont va dir que la reunió a Madrid –probablement a l'abril– amb la ministra de Foment, Ana Pastor, s'ajornarà fins que l'executiu hagi aprovat el pressupost. “Hi anirem quan sigui útil.”

Olòriz o “el mur de la vergonya” amb el viaducte

El portaveu d'Iniciativa, Joan Olòriz, es queixa que el PSOE no hagués fet cap projecte executiu sobre el tren convencional. Titlla el viaducte i tota la zona adjacent de “mur de la vergonya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.