Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Els veïns estan farts de les disputes pel tren a Girona

El president de l'associació de Sant Narcís diu que les obres han “trinxat” el barri i que l'Estat s'ha despreocupat del convencional

Bosch (PSC) diu que Adif té avançat el projecte ferroviari

Els veïns de Girona estan farts de les disputes polítiques entre uns i altres pel projecte ferroviari de la ciutat. El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, considera que les obres han “trinxat” el barri. “Estem molt cansats. Això és una batalla política i no sortim d'aquí. Hi ha d'haver algun responsable. Tindrem cinc o deu anys més d'obres.”

El representant dels veïns de Sant Narcís considera que l'Estat s'ha despreocupat del tren convencional. “Fa quatre anys que els veïns patim les obres. Ens havien dit que primer es faria el TAV i després vindria el tren convencional. Però a l'Estat només el preocupa el TAV. Ara ens diuen que no hi ha projecte del convencional. Ens estan amagant part de les coses i es cobreixen les espatlles entre ells.” Carreras diu que el malbaratament de diner públic li recorda projectes com ara el Palma Arena i l'aeroport de Lleida-Alguaire.

El president de l'Associació de Veïns de la Devesa, Josep Plazas, coincideix amb Carreras. “L'Ajuntament no sap gaires detalls de l'obra perquè Adif fa i desfà a la seva manera. Si el 2025 el viaducte està enderrocat, ja serà un èxit”, diu Plazas.

A diferència del que sostenen Puigdemont i Concepció Veray (PP), la portaveu del PSC a Girona, Pia Bosch, indica que Adif té a punt el projecte constructiu. “Els responsables d'Adif tenen molt embastat el projecte constructiu [del convencional]. Si hi ha voluntat política, els treballs estaran d'aquí a dos o tres mesos.”

En la mateixa línia que Bosch, el diputat del PSC al Congrés Àlex Sáez diu que el projecte de construcció del traçat convencional es fa, i que no es podrà executar fins que s'acabin les obres del TAV perquè calen vies alternatives on fer passar els trens. Respecte a les reunions que convoca l'Ajuntament, acusa aquest de voler carregar les culpes al PSOE, i no descarta no assistir-hi si es polititzen: “El projecte estava en marxa i el govern de la ciutat va ser molt exigent amb l'Estat, i en canvi ara sembla que no se sigui igual d'exigent i hi ha actituds fins i tot comprensives amb el govern del PP.”

Qui diu la veritat?

Les declaracions contradictòries dels polítics sobre el projecte del tren convencional al seu pas per Girona no ajuden gens a millorar la confiança dels ciutadans en els polítics. Des de la reunió de dilluns de representants polítics municipals, del govern i l'oposició, amb diputats i senadors, també de partits diversos, resulta que no sabem si hi ha o no projecte, si el pas del TAV per la ciutat tindrà o no retards, ni si passarà pel túnel previst en el projecte inicial o pel mateix del TAV, o si al final no es farà res i el tren convencional continuarà passant pel viaducte que travessa Girona. Vaja, que sis anys després no se sap res del cert. O potser és que no ho volen dir. En el que són més eficaços és a demostrar-nos que hi ha qui anteposa els interessos partidistes a la veritat. Els que queden malament són ells, tots, i els perjudicats, com sempre, els veïns.

jordi nadal

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.