Infraestructures

INFRaestructures

Reunió d'urgència per salvar l'acord amb Ryanair

Les institucions gironines es reuneixen dilluns per intentar que les taxes a l'aeroport tornin a abaixar-se

El PP gironí avança que les taxes quedaran regulades per llei divendres que ve

L'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament a Girona (AGi), organisme format per la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Cambra de Comerç, ha convocat una reunió per dilluns per intentar trobar una solució al fet que perilli l'acord amb Ryanair a Girona a conseqüència de la pujada de les taxes a l'aeroport de Girona. Les institucions gironines ja estan fent gestions per tractar el cas i intentar que les taxes continuïn com estaven fins ara, segons va explicar el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé. El que es pugui decidir en aquesta reunió pot ser definitiu, ja que el mateix alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va preferir ahir no fer declaracions en espera dels resultats de la reunió prevista per demà mateix.

El president del PP gironí, Enric Millo, que fa mesos es va comprometre a defensar a Madrid que les taxes de l'aeroport no augmentessin, va explicar ahir que està en contacte amb les autoritats del Ministeri de Foment i Aena per tractar el cas. Segons va avançar també Millo, les taxes de l'aeroport de Girona quedaran regulades en la llei d'acompanyament dels pressupostos de l'Estat que es coneixerà el proper dia 30. El portaveu del PP de Catalunya no va poder assegurar ahir si les taxes s'acabaran abaixant i va afirmar que quedaran “equiparables o per sota de les de qualsevol altre aeroport europeu de la mateixa categoria; passarà el mateix amb la resta d'aeroports espanyols”.

Segons el líder del PP gironí, “el que realment compta és que el diferencial entre les taxes de l'aeroport de Girona i les de l'aeroport del Prat es mantingui o s'incrementi en favor de Girona; això no perjudicaria Ryanair ni el conveni amb la Generalitat”.

LA FRASE

Les taxes quedaran equiparables o per sota de les taxes de qualsevol altre aeroport europeu de la mateixa categoria
Enric Millo
PRESIDENT DEL PP GIRONÍ

LA DATA

30.03.12
Les taxes
a l'aeroport quedaran regulades en la llei d'acompanyament dels pressupostos de l'Estat.

El sector turístic, preocupat

La possibilitat que l'acord amb Ryanair, perquè es mantingui fort a Girona, es pugui arribar a trencar preocupa especialment el sector turístic de les comarques gironines, que en les darreres temporades ja s'ha vist afectat per la reducció de vols a l'aeroport de Girona. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Xavier Nicolazzi, va explicar ahir que si es confirma serà “una molt mala notícia”perquè el sector turístic “no es pot permetre una altra temporada” com les que hi ha hagut fins ara, amb les conseqüents davallades de viatgers al territori gironí. “Espero que el govern reaccioni”, va afegir Nicolazzi. També el president de l'associació de càmpings de les comarques gironines, Josep Maria Pla, va considerar que si Ryanair es fa enrere suposarà una mala notícia i una llàstima “ara que el turisme es començava a recuperar”. Si bé els càmpings no es nodreixen especialment durant la temporada d'estiu dels viatgers que poden arribar amb Ryanair a la demarcació, fora de temporada sí que poden rebre visites dels turistes estrangers que tenen les seves caravanes fixes en els càmpings gironins i que aprofiten els vols per desplaçar-s'hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.