Infraestructures

Infraestructures

L'Estat posa a licitació l'estació provisional del TAV a Girona per 37,1 milions

El Consell de Ministres dóna llum verd a l'últim paquet d'obres per fer possible l'arribada de l'alta velocitat

S'intentaran reduir els 12 mesos d'obra

L'Estat va posar a licitació ahir les obres dels accessos a les andanes i l'estació provisional del TAV de Girona. El Consell de Ministres va donar llum verd, així, a l'últim paquet d'obres que faltaven a la ciutat de Girona per permetre-hi l'arribada de l'alta velocitat.

El consell d'administració d'Adif va aprovar el concurs, que preveu una despesa de 37,1 milions d'euros per permetre que els ciutadans puguin agafar els combois del TAV a l'estació subterrània del parc Central de Girona.

Els treballs permetran dues actuacions diferenciades. Per un costat, suposarà l'execució de les andanes, el vestíbul i les escales d'accés fins on es puguin agafar els trens. L'accés es farà per una de les lluernes que s'han generat en la gran llosa del parc Central per garantir llum natural a l'interior. Per l'altre costat, les obres preveuen fer un passadís des de l'estació actual on només accediran els passatgers del TAV fins a una nova estructura que funcionarà com a estació provisional.

Reduir el temps d'obra

El termini del conjunt de l'obra es preveu que sigui d'uns dotze mesos, un temps que es vol reduir per permetre l'arribada del TAV entre els mesos de gener i febrer del 2013. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, veu la posada a licitació com una bona notícia, perquè l'esperaven i “posa fil a l'agulla a la recta final de l'obra del TAV”. Puigdemont espera que amb aquest pas decisiu “el TAV arribi a la ciutat en un termini raonable”. Reconeix que el projecte a la sortida de Barcelona podria endarrerir la connexió de la capital catalana amb Girona en alta velocitat, però espera que “quan l'obra estigui acabada a Girona hi arribin els TGV francesos i permeti almenys anar a París”. La diputada del PP Concepció Veray va subratllar el compliment del compromís de la ministra per desencallar els dos trams i ho veu “com una gran notícia per a les comarques gironines” i espera que “s'agafi velocitat màxima al final de l'obra”.

LA FRASE

La posada a licitació és una bona notícia perquè posa fil a l'agulla a la recta final de l'obra del TAV
Carles Puigdemont
Alcalde de girona

Via per al tram Sagrera-Mollet

En paral·lel al procés de la nova estació d'alta velocitat de Girona, el Consell de Ministres també va posar a licitació les obres per instal·lar la via entra la Sagrera i Mollet del Vallès. Es tracta en concret d'un tram de 12,7 quilòmetres que té un pressupost de 13 milions d'euros. La meitat del tram es farà amb el sistema de via en placa per evitar vibracions a l'exterior, com també s'utilitza en els túnels urbans de Girona i la resta sobre balast. Aquest tram a la sortida de Barcelona podria endarrerir la connexió amb el TAV, ja que el termini d'aquestes obres és de vuit mesos, però caldria afegir-hi els sis mesos de proves que es fan habitualment amb els combois en els nous trams d'alta velocitat per garantir-ne la seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.