Infraestructures

infraestructures

L'alcalde de Torroella de Fluvià amenaça de tornar a tallar la carretera C-31

Moradell exigeix a la Generalitat que pagui ara als pagesos

Troba “indignant” que es gasti per plantar arbres mentre hi ha pendents les expropiacions

L'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, està “indignat” amb el retard de què són objecte els pagesos de la C-31 en el pagament de les expropiacions, que fa tres anys que estan pendents. Moradell adverteix que si la Generalitat no paga el que deu es plantejaran “fer alguna acció”, i no descarta que sigui tornar a tallar la carretera. L'alcalde recorda que ja va donar suport a la protesta que va fer Unió de Pagesos divendres passat en què es va fer una protesta bloquejant la C-31, però amenaça amb promoure un nou tall de carretera, aquest cop des del mateix Ajuntament. “Creiem que és injust que aquesta gent no cobrin”, explica Moradell.

L'alcalde de Torroella de Fluvià ha demanat una reunió amb el director general de Carreteres, Jordi Follia, per tractar aquesta qüestió i confia que l'atenguin al més aviat possible. Moradell demanarà a Follia que faci del pagament de les expropiacions pendents una prioritat. Sosté que ja trobava molt greu que faci tants anys que estan esperant, però ara diu que li sembla “indignant” que mentre es deuen dos milions d'euros als pagesos s'inverteixin 1,7 milions a plantar 37.000 arbres a la mateixa carretera, al tram entre Platja d'Aro i Palamós. “Volem transmetre la nostra condemna; hi ha d'haver prioritats, i el govern sembla tenir-ne poques”, conclou. A Torroella un 85% dels pagesos afectats no han cobrat. En total hi ha 88 finques afectades.

LA FRASE

Deuen diners a gent des de fa anys i ara es dediquen a plantar arbres que després deixaran morir
Pere Moradell
alcalde de torroella de fluvià

LA XIFRA

88
finques
de Torroella estan afectades pel retard del pagament de les indemnitzacions de la Generalitat.

Els pagesos ja van protestar divendres

Unió de Pagesos va convocar divendres una protesta en què es va tallar la C-31 per mostrar el malestar del sindicat perquè els pagesos de la zona no han cobrat per les finques, expropiades ara fa tres anys per fer la carretera. Segons Joan Caball, coordinador nacional d'UP, el deute de les 158 finques afectades que defensen des del sindicat és d'uns dos milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.