Infraestructures

equipaments

Mig milió per fer un camp de tir amb arc a Figueres

El govern dóna una subvenció a l'Ajuntament per construir aquest equipament, que no havia demanat

El consistori ha de demanar un crèdit, però el pagarà la mateixa Generalitat

El govern de la Generalitat, a través del Consell Català de l'Esport, ha atorgat a l'Ajuntament de Figueres una subvenció de 556.982 euros per construir un camp de tir amb arc a la zona de Vilatenim, un equipament que l'Ajuntament no havia demanat. Segons va explicar l'alcalde de Figueres, Santi Vila, la Generalitat va fer un estudi dels dèficits d'equipaments esportius a la comarca i es va decidir que calia un camp de tir amb arc. L'Ajuntament hi va accedir, d'una banda, perquè creu que podrà ser més polivalent que això –opinió que compartia ahir ERC– i, de l'altra, perquè no costa diners al consistori.

El que sí que haurà de fer l'Ajuntament és concertar un crèdit amb l'Institut Català de Finances, que li computarà en el nivell d'endeutament però que de fet no pagarà perquè serà la Generalitat qui pagarà l'amortització del crèdit i els interessos.

L'oposició va ser molt crítica amb l'equipament, sobretot perquè s'hi destina una quantitat econòmica molt important mentre la Generalitat fa retallades en altres qüestions. “Amb el que passa no deixa de sorprendre'm que fem anar en orris el pla de barris i tinguem diners per a un camp de tir en arc. El criteri és de la Generalitat però costa d'explicar a la ciutadania”, deia el regidor d'ICV, Xavi Montfort. També Joan Font, de la CUP, es mostrava “sorprès”, i el PSC parlava de “surrealisme”.

La majoria de grups es mostraven preocupats pel sistema de finançament i per si el govern no paga. Fins i tot des de l'equip de govern, el regidor d'Hisenda, Manuel Toro, parlava d'una situació “surrealista” pel que fa al mètode de pagament de la Generalitat, i hi afegia que “l'Ajuntament és un convidat de pedra” i que al final el que es feia era acceptar una subvenció. “Teníem dues opcions, fer-ho o renunciar-hi, perquè no hi havia possibilitat de fer un canvi de finalitat de la subvenció. Entenem que és bo per a Figueres”, deia el regidor Manuel Toro, que hi va afegir: “El que ens diuen és vostès ens demanen el crèdit i nosaltres l'hi pagarem a termini.” L'alcalde Vila hi posava l'adjectiu de “sorprenent”, tot i que a la vegada parlava d'un equipament “auster”.

La llicència del Montessori

En el ple d'ahir es va autoritzar a l'escola privada Montessori, que s'està construint a Vilatenim, que presenti els projectes executius de manera escalonada ja que el centre educatiu es farà en fases. Aquest punt va suscitar debat, ja que les obres de construcció s'estan fent sense llicència. ICV, la CUP i ERC, que van votar en contra del punt de l'ordre del dia, van lamentar que les coses s'hagin fet malament en aquesta qüestió. L'alcalde, Santi Vila, va aclarir que l'empresa havia demanat llicència i que un cop fet el tràmit d'ahir se li atorgarà, probablement en la junta de govern local de dilluns. ERC va demanar documentació i un informe d'urbanisme sobre això.

Ahir es van discutir també diverses mocions. ERC va acabar retirant la que havia presentat sobre l'IBI després d'arrencar el compromís de l'equip de govern que el 2013 compensarà la pujada del 5% que fa aquest any i que se suma a la del 10% imposada per l'Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.