Infraestructures

Infraestructures

L'aparcament del passeig de Roses serà de zona blava

Els parquímetres entraran en servei aquest estiu

El ple ho va aprovar ahir per “facilitar la rotació de cotxes”

Els espais d'aparcament de l'avinguda de Rhode –entre la plaça Catalunya i l'avinguda Jaume I de Roses–, que fins avui sempre havien estat gratuïts, passaran a ser de zona blava a partir d'aquest estiu. Cent onze llocs d'aparcament del passeig rosinc passaran a ser de pagament amb parquímetres del juny al setembre, de les deu del matí a les vuit del vespre els set dies de la setmana, segons va explicar Josep Maria Mas Blanch Ponce, regidor d'Infraestructures, en el ple d'ahir. La mesura va ser qualificada de necessària per l'alcalde, Carles Pàramo, per facilitar la rotació de cotxes. “Ens hem estalviat de pagar fins ara, però ja feia temps que els comerços d'aquesta àrea ens demanaven que es facilités aquesta rotació”, va dir l'alcalde. La proposta es va aprovar amb l'abstenció dels dos grups de l'oposició: Magda Casamitjana, en nom del PSC, va lamentar que no s'hagi ampliat la zona blava a altres carrers i va recordar que s'havia presentat un projecte en el mandat anterior –quan ella era alcaldessa– que incloïa, a més de la zona blava, un pàrquing subterrani i zones verdes. Francesc Giner (GdP-AM) va qüestionar que no s'hagin tingut en compte altres propostes. El consistori obrirà ara un concurs per triar l'empresa externa que s'encarregarà de gestionar el servei, que s'iniciarà al juny, o com a màxim al juliol si no es pot fer abans per falta de temps.

LA XIFRA

111
llocs d'aparcament
passaran a ser de zona blava al passeig de Roses a partir de l'estiu.

En espera d'un pàrquing subterrani

La concessió del nou servei de zona blava s'atribuirà mitjançant un concurs per una durada curta, segons va explicar Carles Pàramo. En part perquè aquest primer estiu servirà de prova per ampliar-la o modificar-la els anys següents. Però també perquè Roses haurà de triar, en els pròxims anys, on es farà el nou pàrquing subterrani: a la plaça Catalunya o al passeig marítim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.