Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

No s'augmentaran els pressupostos per a infraestructures

El govern estatal no accepta cap de les esmenes de l'oposició

L'aprovació, pendent d'un tràmit al Senat

No hi haurà més diners per a les infraestructures gironines. El govern estatal del PP no ha acceptat cap de les esmenes que havien presentat els grups de l'oposició, relacionades sobretot amb el desdoblament de l'N-II, el tren convencional a Girona o la línia de tren a Puigcerdà. Per tant, el pressupost de l'Estat del 2012 mantindrà com a gran inversió el TAV i els prop de 16 milions per a l'adjudicació de les obres del desdoblament de l'N-II entre Sils i Caldes de Malavella, i una partida per al projecte entre Sils i Maçanet de la Selva. En canvi, no hi haurà cap partida per al tren convencional a Girona o per a la resta de trams de l'N-II. Tots els grups de l'oposició van criticar ahir la poca voluntat del PP per arribar a acords –en el debat al Congrés només s'han acceptat tres de les més de 3.000 esmenes presentades, un fet insòlit–, mentre que des del PP es defensa que no hi ha diners i que es vol fer un pressupost realista.

El diputat de CiU –que va votar que no a l'aprovació del pressupost– Jordi Xuclà va defensar que “cal obrir partides per anar treballant en tots els trams del desdoblament de l'N-II amb un calendari a quatre anys, i això no s'està fent”, i espera que en els tràmits que falten al Senat es pugui aprovar alguna esmena en aquest sentit.

Pel PSC, Àlex Sáez va recordar que el PP s'havia compromès a obrir alguna partida per al tren convencional a Girona, i ha afirmat que no confia que es pugui “arreglar res al Senat perquè el PP aplica una majoria absoluta i absolutista, emparant-se en l'objectiu de dèficit”.

Pel que fa a ERC, Teresa Jordà creu que “el PP ja ni tan sols dissimula, i costa creure que no hi hagi ni un sol euro més per al tren convencional o l'N-II”, i lamenta alhora el que considera “poca influència” de CiU en el govern estatal, malgrat els acords a què han arribat en mesures econòmiques. Concepció Veray, del PP, ha defensat que són uns números realistes adaptats als sis mesos de vida que tindrà el pressupost, i ha criticat que “les esmenes tenien poca visió perquè poguessin ser aprovades i demostren una falta de responsabilitat en la situació en què estem”. Veray espera que al Senat es pugui augmentar la partida per a l'N-II de Sils a Maçanet per enllestir el projecte.

LA XIFRA

15,9
milions
d'euros és el que destinarà l'Estat a l'adjudicació del tram de l'N-II entre Sils i Caldes el 2012.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.