Infraestructures

Infraestructures

El primer pas transversal per les obres del TAV de Girona, per al mes de juny

El govern ha proposat fer un pas que connecti el carrer Gironella amb el sector del parc del Migdia

Es negocia recuperar la plaça Joan Brossa per als cotxes

L'equip de govern calcula que es podrà obrir el primer pas transversal per les obres del TAV del parc Central al llarg del mes de juny. El responsable municipal del projecte ferroviari, Jordi Fàbrega, va explicar ahir en una reunió als veïns del sector de la plaça d'Europa i els carrers Josep Maria Gironella i Bisbe Sivilla, que el pas transversal uniria el sector del carrer Josep Maria Gironella amb un dels carrers que desemboquen a la carretera Barcelona i al parc del Migdia.

Fàbrega reconeix que amb aquest pas “es guanyarà una mica perquè els ciutadans s'estalviaran anar a fer la volta pel sector del Cassià Costal com passava fins ara”. L'empresa posa traves a dos possibles passos transversals més, com havia proposat l'equip de govern; segons Fàbrega, “en aquests espais la licitació de l'obra de l'estació provisional hi perjudicaria”. Un altre pas que encara es negocia amb Adif és la recuperació de la plaça Joan Brossa, que permetria reobrir l'enllaç per a vehicles entre el carrer Santa Eugènia i la plaça Poeta Marquina, un punt clau per a la mobilitat del sector. Segons el regidor, Adif hi posa alguna trava per la necessitat d'unes operacions a fer en un punt de la plaça Brossa. El govern també té en compte l'afectació al sector que pot suposar en un futur les obres per a l'estació subterrània dels autobusos que farà la Generalitat.

En la mateixa reunió es va explicar que en un termini d'unes tres setmanes es preveu recuperar per al trànsit el carrer Oviedo, que des de fa quatre anys va quedar restringit pel pas dels camions de les obres del TAV al parc Central. Fàbrega assenyala que ja s'ha fet l'estudi de mobilitat, que aviat tindrà el vistiplau, i que “això permetrà recuperar tots els aparcaments que hi havia en un dels costats del carrer Oviedo”. També avança que s'ha decidit posar més semàfors “per garantir millor la seguretat dels vianants”.

Procés pel parc Central

En la trobada també es va explicar el procés participatiu sobre el parc Central. Fàbrega explica que una de les principals peticions és el gir a l'esquerra des d'Emili Grahit cap a Gironella, així com posar jocs infantils i arbrat al sector de la plaça d'Europa. Al sector del parc, s'ha demanat que no es perdi l'espai de palmeres i el sector de la bassa, i també que es recuperi una zona de bar com hi havia fins abans de les obres, amb l'espai de La Boireta.

Fàbrega considera que “ara cal anar recuperant els espais que fins ara ocupaven les obres i que els veïns i ciutadans pateixin menys les molèsties”. El govern espera també rebre aviat el projecte per fer passar sota terra el tren convencional, a la qual cosa es va comprometre Adif.

LA FRASE

Ara cal anar recuperant els espais que fins ara ocupaven les obres i patir molt menys les molèsties
Jordi Fàbrega
responsable municipal del projecte ferroviari

LA DATA

juny 2012
El mes
que ve es preveu obrir el primer pas transversal per les obre del TAV i recuperar el carrer Oviedo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.