Infraestructures

maresme

Mataró aparca la ronda i busca altres alternatives

Parla de solucions més “fluides” a la mobilitat del nord i oest de la ciutat

Si el projecte, adjudicat però mai començat, de la ronda de Mataró ja dormia el son dels justos en un calaix des de fa un any, ahir l'alcalde, Joan Mora, va confirmar que havien donat dues voltes de clau al pany. “Estem treballant de valent en noves propostes per resoldre els problemes de mobilitat del nord i oest de la ciutat”, va avançar ahir Mora, que va destacar que “es tracta de solucions amb menys impacte paisatgístic que els laterals, que al nostre entendre allargaven l'autopista de peatge”. La solució a “l'embussament” que pateix la zona, segons l'alcalde, s'ha de trobar des del mateix Ajuntament. “Hem de liderar el projecte, però amb la Generalitat, i a un cost menor del previst amb la proposta inicial”, va matisar.

Tot i això, i malgrat repetir que es tractava d'un tema “prioritari”, l'alcalde no va concretar cap calendari. “Punts com l'accés a l'autopista des de la Via Europa, el sector dels Turons o la riera d'Argentona són punts que reclamen microactuacions urbanístiques que garanteixin més fluïdesa del trànsit”, va afirmar. Mora va explicar el nou plantejament durant la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, al port de Mataró. Recoder va precisar que els diners que l'Estat tenia destinats a resoldre els problemes de mobilitat al Maresme “hi continuen sent” i, després de donar suport a l'alcalde, va afegir que s'ha de replantejar també la ronda del Maresme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.