Infraestructures

Vallès Occidental

Sabadell avança diners per cobrir els FGC a Can Feu

L'Ajuntament deslliura la Generalitat d'urbanitzar passeig i plaça d'Espanya a canvi que destini els 3,3 milions a fer 400 metres més de túnel

L'obra de prolongació de la línia continua aturada

L'Ajuntament de Sabadell i la Generalitat van concretar dijous amb la firma d'un conveni l'acord al qual havien arribat el 2010 per ampliar el cobriment de la línia dels FGC des del barri de Gràcia fins al passeig de Can Feu, que inicialment no estava previst en el projecte. I ho van fer justament quan les obres de prolongació de la línia fa mesos que estan aturades, igual que a Terrassa, per falta de finançament.

La concreció de l'acord que van firmar l'alcalde, Manuel Bustos; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el president d'Infraestructures de la Generalitat, Joan Lluís Quer, preveu que l'Ajuntament deslliuri la Generalitat de pagar les obres d'urbanització del passeig de la Plaça Major o de la plaça d'Espanya i, a canvi, aquest destini els 3,3 milions que costaran a fer el cobriment de 400 metres més de via des de la rambla Ibèria fins al castell de Can Feu. El consistori, que ja fa mesos assegurava que tenia diners guardats per executar aquesta operació, recuperarà la inversió amb els beneficis que es derivin de l'aprofitament urbanístic de l'entorn, amb les plusvàlues immobiliàries, de la nova zona de cobriment de Can Feu. Malgrat tot, cap de les parts parla encara de calendari concret per al cobriment, ja que encara s'està redactant l'estudi informatiu.

El govern de Sabadell també haurà de redactar un projecte per modificar el pla general del municipi amb l'objectiu de fer un pla de millora urbana que inclogui la zona afectada. La Generalitat també es compromet a cedir al consistori els terrenys propietat dels FGC perquè en pugui treure l'aprofitament urbanístic.

Sí que es desencallen les obres d'urbanització de la zona del passeig, llargament reivindicada, i de la plaça d'Espanya, afectades per l'aturada de les obres, i que podrien començar a final d'any.

LA XIFRA

400
són el metres
que es cobriran de més respecte al projecte inicial entre els barris de Gràcia i Can Feu.

CiU té dubtes sobre l'operació

El cap de llista de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, també es va reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per conèixer els detalls del conveni signat amb el govern socialista del municipi, fet que li va servir per mostrar els seus dubtes sobre el fet que l'Ajuntament pugui assumir els costos del cobriment a Can Feu a partir de les plusvàlues urbanístiques que es generin, “atesa la situació actual del mercat immobiliari”.

En la trobada, Rossinyol també va demanar al conseller, afegint-se així a la petició feta també pel PSC, que s'acabin de manera urgent i deslligada de la resta d'obres ara aturades els treballs dels pàrquings de sota les noves estacions. Pel convergent la finalització de les obres “contribuirà a disminuir el problema endèmic de manca d'aparcaments” que hi ha a Sabadell. Tampoc va treure l'aigua clara sobre el finançament per poder reprendre els treballs de prolongació de la línia dels FGC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.